Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 28th April 2010, 20:20
sampson sampson is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't recieve email from external account (no bounce message)

Hi. I'm running on ec2 (if relevant) and ran through the perfect-server-debian-lenny-ispconfig3 tut.

The registrar is Godaddy, and I've set up hosts ns1 and ns2 to point to my servers IP, and set the nameserver entries to the above. I used to run my own Plesk box on a DSL with the same config, and all worked as expected, so I don't think the problem is here.

I added a DNS zone in ispconfig:




And Records:

Code:
 	A  	        domain.com  	        123.456.789.123  	0  	
	CNAME  	        www.domain.com 	        domain.com  	  	0 	
	MX 	        domain.com 	        mail.domain.com  	10 	
	NS 	        domain.com 	        ns1.domain.com  	0 	
	NS 	        domain.com 	        ns2.domain.com  	0
An Email Domain:

Code:
domU-00-00-00-00-00-00.compute-1.internal 	mail.domain.com
And mailbox with receiving enabled.

I can send email to external addresses from this account via squirrelmail, and through external email programs such as Mail (though, both the incoming and outgoing servers will only work if entered like "domain.com" as opposed to "mail.domain.com" in the external email client config - don't know why). These emails are received by the external accounts fine. But when I reply, nothing happens. No bounce, no errors in the logs, nothing in the queue. Just silent failure. However, if I send the email to its own address (e.g. from: test@domain.com to:test@domain.com) it works, even from external email client.

I was having problems with clamav after install. Out of date errors, and unable to update errors. I disabled clamav by commenting out the call to it in /etc/amavis/conf.d/15-av_scanners while I try to get everything working.

When I ran through ISPConfig, I used the given public dns name as the fqdn (something like ec2-00-00-00-00.compute-0.amazonaws.com).

tl;dr: email can go out, but can't come in.

Thanks for any tips/direction!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
dns, email

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configure postfix for 1 external ip to send email Roland Megens Installation/Configuration 10 17th September 2009 00:09
Forward all email from a domain to a particular account ignasigarcia General 1 5th May 2009 14:24
Don't resend "salutatory" email every time you make an account change. heftigrat Feature Requests 1 9th June 2007 15:45
A user without an email account Zippy79 Installation/Configuration 1 14th January 2006 23:00
External Email Getting Lost jash General 10 8th November 2005 21:55


All times are GMT +2. The time now is 22:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.