#1  
Old 28th April 2010, 17:46
caseyc2 caseyc2 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS issues in Ispconfig 3

I seem to be having some dns issues with my installation. I have a multi-server setup.

I have the following: Webserver1, Webserver2, NS-Server, Email-server, Mysql-server and ispconfig-master-server. Updated to 3.0.2.1. This issue was happening before updating also (had 3.0.1.something before)

The installation seems to be working fine. The websites come up fine. The issues are that when I run any tests like dnscog or mxlookup they are unable to find any records for my domains.

Dnscog comes back and says it cant find a SOA. "We cannot find any SOA record returned from your nameservers." The nameservers at the domain registrar are pointing to the ns-server correctly.

In addition any time I add any new mx records they don't seem to be found. The dns servers also don't seem to come back as authoritative on the domains that atleast return the ns from nslookup.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th April 2010, 20:10
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

Please login to the controlpanel of your domain registry and make sure that your dns servers are set there as authoritive dns servers for the domain. If the hostnames of the dns servers belong to a domain that is hosted on the same dns server, then you have to add glue records at the domain registry.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th April 2010, 20:23
caseyc2 caseyc2 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till,

The domain registrar is networksolutions.com

I have the nameservers pointed to ns1.myhostingdomain.com and ns2.myhostingdomain.com - these hosts point to my ispconfig server (the myhostingdomain.com is also hosted my ispconfig). I do not understand how to set up the glue records at the domain registrar?
Reply With Quote
  #4  
Old 28th April 2010, 20:30
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

With your stup, you need glue records for the domain myhostingdomain.com. Here is a explanation what a glue record is:

http://faq.domainmonster.com/dns/glue_record/

you might have to ask the support of your domain registrar if you dont know how to add them.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 28th April 2010, 20:54
caseyc2 caseyc2 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till,

I have sent you more information via PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 28th April 2010, 21:33
caseyc2 caseyc2 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till,

I did just notice that on the System tab in Ispconfig Master :8080 on the Server Config tab for the ispconfig master server the DNS tab has BIND information in it, and the actual NS1 server's DNS tab the fields are blank?

I believe I'm using mydns? could this be an issue?
Reply With Quote
  #7  
Old 6th May 2010, 05:22
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

I just noticed this as well. When I look at the monitor, it shows MyDNS is online, but under Server Config -> DNS it shows BIND.
__________________
ColdFusion Coding, Blog, and Forum
www.cfcoding.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DNS issues when setting up ISPConfig 3 for Intranet use mick02 Installation/Configuration 10 11th February 2011 14:56
Hosting multiple websites and webmail dmwcool Installation/Configuration 8 30th March 2010 04:15
Multiple ISPConfig & DNS Questions and Problems bfriend Installation/Configuration 3 6th January 2007 07:14
ispconfig and external primary DNS FredZ Installation/Configuration 4 9th October 2006 15:50
FC4 Setup DNS and ISPCONFIG issues The General Installation/Configuration 7 15th May 2006 10:45


All times are GMT +2. The time now is 20:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.