#1  
Old 13th April 2006, 14:28
clydemaxwell clydemaxwell is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool XEN 3.0.1 include error

Hi all,

Hopefully someone here can help me resolve this. I am following the debian xen 3.0 tutorial, and have come upon an error. After I make world, then make oldconfig, then make menuconfig and set up my kernel options...
The docs say to cd .. followed by make, and then make install. When I do this, I receive the following errors:

UPD include/asm-xen/asm_offsets.h
mv: cannot stat `include/asm-xen/asm_offsets.h.tmp': No such file or directory
make[3]: *** [include/asm-xen/asm_offsets.h] Error 1
make[3]: Leaving directory `/usr/src/xen-3.0.1/linux-2.6.12-xen0'
make[3]: Entering directory `/usr/src/xen-3.0.1/linux-2.6.12-xen0'
if [ -r System.map -a -x /sbin/depmod ]; then /sbin/depmod -ae -F System.map -b /usr/src/xen-3.0.1/dist/install -r 2.6.12.6-xen0; fi
make[3]: Leaving directory `/usr/src/xen-3.0.1/linux-2.6.12-xen0'
make -C linux-2.6.12-xen0 ARCH=xen INSTALL_PATH=/usr/src/xen-3.0.1/dist/install install
make[3]: Entering directory `/usr/src/xen-3.0.1/linux-2.6.12-xen0'
CHK include/linux/version.h
CHK include/asm-xen/asm_offsets.h
/bin/sh: line 1: arch//kernel/asm-offsets.s: No such file or directory
UPD include/asm-xen/asm_offsets.h
mv: cannot stat `include/asm-xen/asm_offsets.h.tmp': No such file or directory
make[3]: *** [include/asm-xen/asm_offsets.h] Error 1
make[3]: Leaving directory `/usr/src/xen-3.0.1/linux-2.6.12-xen0'
make[2]: *** [build] Error 2
make[2]: Leaving directory `/usr/src/xen-3.0.1'
make[1]: *** [linux-2.6-xen0-install] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/xen-3.0.1'
make: *** [install-kernels] Error 1


I see a few of the errors here. First, looking in arch//kernel means that it isn't reading my $(ARCH) variable for some reason, as that line SHOULD be arch/xen/kernel
Nonetheless, arch/xen/kernel does not contain asm-offsets.s. Is it built by the initial check on include/asm-xen/asm_offsets.h (asm_offsets.h.tmp), which fails? I have no idea why that file isn't there. Could it have failed in my 'make world'? I am going to retry that and see if it works, but if anyone here has any idea how to resolve this issue I would greatly appreciate it.

Thanks!
C. Maxwell
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th April 2006, 14:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Did you follow the tutorial to the letter? You can simply copy & paste most of the instructions. Maybe you made a typo somewhere.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 13th April 2006, 15:23
clydemaxwell clydemaxwell is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default fixed!

No, I didn't follow it to the letter. I had a number of changes to make.

Regardless, I knew what I was doing with that, and my error was simple: I looked back through my sudo logs, and it seems that I forgot to 'make world' as root. Correcting this error has corrected all my other ones. Make oldconfig no longer prompts me, and make/make install have now gone off without a hitch.

The only thing remaining is to see if 3.0.1 will handle my hdd properly (2.0.7 did not)

Thanks for your help!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Suse 10 perfect setup error .. keybd_user Installation/Configuration 6 9th April 2006 18:06
Fresh Install on Debian cksrealm Installation/Configuration 12 22nd February 2006 17:14
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 19:07
Could not make OpenSSL yontengyatso Installation/Configuration 3 3rd November 2005 11:50
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 5th October 2005 00:53


All times are GMT +2. The time now is 18:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.