Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th April 2010, 09:57
vtapas vtapas is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 51
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Debootstrap method fails to get release file http://ftp.us.debian.org/debian/

This is the article I am referring to
http://www.howtoforge.com/using-xen-...ms-debian-etch

I try to install by debootstrap method and installation aborts in
middle of the process. The error showing in /var/log/xen-tools/filename.log is
Code:
I: Retrieving Release
E: Failed getting release file http://ftp.us.debian.org/debian/dists/lenny/Release

Copying files from new installation to host.
Copying files from /tmp/jUrDxM_Km2/var/cache/apt/archives -> /var/cache/apt/archives
Done
Done
The installation of the new system has failed.

The system is missing the common file: /bin/ls
Done
System installation failed.  Aborting
While I checked from browser link
http://ftp.us.debian.org/debian/dists/lenny/Release I was able to get
release file but some how debootstrap method is failing to get release
file what can be cause of error?

Last edited by vtapas; 8th April 2010 at 10:09.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th April 2010, 10:55
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

I know the url works when you wget it, but try a different mirror and try again, see what happens. I've had this problem as wel before, just switched mirrors and it worked for me.
Reply With Quote
  #3  
Old 8th April 2010, 11:55
vtapas vtapas is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 51
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mark_NL View Post
I know the url works when you wget it, but try a different mirror and try again, see what happens. I've had this problem as wel before, just switched mirrors and it worked for me.
Yes that URL works that is why I mentioned above that RELEASE files I have been able to access from some other machine using a browser can you tell me how can I check if it is communicating with internet the machine is behind a proxy and ping www.google.com wont work behind a proxy.I have to do it on command line.

apt-get update is also having following problems so I guess that it
is some other issue.
Code:
openworld:~# apt-get update
Err http://http.us.debian.org stable Release.gpg                                                                                             
  Could not resolve 'http.us.debian.org'
Err http://http.us.debian.org stable/main Translation-en_US                                                                                  
  Could not resolve 'http.us.debian.org'
Err http://http.us.debian.org stable/contrib Translation-en_US                                            
  Could not resolve 'http.us.debian.org'
Err http://http.us.debian.org stable/non-free Translation-en_US                                           
  Could not resolve 'http.us.debian.org'
Err http://ftp.de.debian.org squeeze Release.gpg                                                          
  Could not resolve 'ftp.de.debian.org'
Err http://ftp.de.debian.org squeeze/main Translation-en_US                                               
  Could not resolve 'ftp.de.debian.org'
Err http://ftp.us.debian.org lenny Release.gpg                          
  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'
Err http://ftp.us.debian.org lenny/main Translation-en_US               
  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'
Err http://http.us.debian.org unstable Release.gpg
  Could not resolve 'http.us.debian.org'
Err http://http.us.debian.org unstable/main Translation-en_US
  Could not resolve 'http.us.debian.org'
Err http://security.debian.org etch/updates Release.gpg
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://security.debian.org etch/updates/lenny Translation-en_US
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://ftp.us.debian.org lenny/non-free Translation-en_US
  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'
Err http://ftp.us.debian.org lenny/contrib Translation-en_US
  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'
Err http://security.debian.org etch/updates/contrib Translation-en_US
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://security.debian.org etch/updates/non-free Translation-en_US
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://security.debian.org lenny/updates Release.gpg
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://security.debian.org lenny/updates/main Translation-en_US
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://security.debian.org stable/updates Release.gpg
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://security.debian.org stable/updates/main Translation-en_US
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://security.debian.org stable/updates/contrib Translation-en_US
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://security.debian.org stable/updates/non-free Translation-en_US
  Could not resolve 'security.debian.org'
Err http://http.us.debian.org unstable/contrib Translation-en_US
  Could not resolve 'http.us.debian.org'
Err http://http.us.debian.org unstable/non-free Translation-en_US
  Could not resolve 'http.us.debian.org'
Reading package lists... Done
W: Failed to fetch http://ftp.us.debian.org/debian/dists/lenny/Release.gpg  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://ftp.us.debian.org/debian/dists/lenny/main/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://ftp.us.debian.org/debian/dists/lenny/non-free/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://ftp.us.debian.org/debian/dists/lenny/contrib/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/etch/updates/Release.gpg  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/etch/updates/lenny/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/etch/updates/contrib/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/etch/updates/non-free/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/lenny/updates/Release.gpg  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/lenny/updates/main/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/stable/updates/Release.gpg  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/stable/updates/main/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/stable/updates/contrib/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://security.debian.org/dists/stable/updates/non-free/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'security.debian.org'

W: Failed to fetch http://http.us.debian.org/debian/dists/stable/Release.gpg  Could not resolve 'http.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://http.us.debian.org/debian/dists/stable/main/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'http.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://http.us.debian.org/debian/dists/stable/contrib/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'http.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://http.us.debian.org/debian/dists/stable/non-free/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'http.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://http.us.debian.org/debian/dists/unstable/Release.gpg  Could not resolve 'http.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://http.us.debian.org/debian/dists/unstable/main/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'http.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://http.us.debian.org/debian/dists/unstable/contrib/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'http.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://http.us.debian.org/debian/dists/unstable/non-free/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'http.us.debian.org'

W: Failed to fetch http://ftp.de.debian.org/debian/dists/squeeze/Release.gpg  Could not resolve 'ftp.de.debian.org'

W: Failed to fetch http://ftp.de.debian.org/debian/dists/squeeze/main/i18n/Translation-en_US.bz2  Could not resolve 'ftp.de.debian.org'

W: Some index files failed to download, they have been ignored, or old ones used instead.
W: You may want to run apt-get update to correct these problems
I do not have a physical access to the machine.Only an ssh on LAN.

Last edited by vtapas; 8th April 2010 at 12:02.
Reply With Quote
  #4  
Old 8th April 2010, 12:40
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

Code:
host ftp.us.debian.org
check if you get an ip response

if not, then you should check your nameserver settings (/etc/resolv.conf)
Reply With Quote
  #5  
Old 8th April 2010, 12:59
vtapas vtapas is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 51
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes It is giving an IP response so that means it is able to get to ftp.us.debian.org
So what should be next step.
Reply With Quote
  #6  
Old 8th April 2010, 14:14
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

Strange, because you said:

Code:
Err http://http.us.debian.org stable Release.gpg                                                                                             
  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'
before, but it resolves just fine ..

what if you put this in your /etc/apt/sources.list:
Code:
deb http://ftp.nl.debian.org/debian/ lenny main
deb-src http://ftp.nl.debian.org/debian/ lenny main

deb http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib
deb-src http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib
Reply With Quote
  #7  
Old 8th April 2010, 14:51
vtapas vtapas is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 51
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Mark_NL View Post
Strange, because you said:

Code:
Err http://http.us.debian.org stable Release.gpg                                                                                             
  Could not resolve 'ftp.us.debian.org'
before, but it resolves just fine ..

what if you put this in your /etc/apt/sources.list:
Code:
deb http://ftp.nl.debian.org/debian/ lenny main
deb-src http://ftp.nl.debian.org/debian/ lenny main

deb http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib
deb-src http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib
By the time I read your reply I had transferred an Installation ISO to the target machine and loop mounted it.After wards gave the path to mounted folder where the installation CD was mounted
as following
Code:
openworld:~# xen-create-image --hostname=vignettes --size=150Gb --swap=4Gb --ip=192.168.100.151 --force --memory=2Gb --arch=amd64 --role=udev --install-method=debootstrap --install-source=/home/openworld/inscd/

General Information
--------------------
Hostname       :  vignettes
Distribution   :  lenny
Partitions     :  swap            4Gb   (swap)
                  /               150Gb (ext3)
Image type     :  full
Memory size    :  2Gb
Kernel path    :  /boot/vmlinuz-2.6.26-2-xen-amd64
Initrd path    :  /boot/initrd.img-2.6.26-2-xen-amd64

Networking Information
----------------------
IP Address 1   : 192.168.100.151 [MAC: 00:16:3E:0B:3A:9B]
Netmask        : 255.255.255.0
Broadcast      : 172.21.100.255
Gateway        : 192.168.100.147

Removing /dev/virtualization/vignettes-swap - since we're forcing the install
Removing /dev/virtualization/vignettes-disk - since we're forcing the install

Creating swap on /dev/virtualization/vignettes-swap
Done

Creating ext3 filesystem on /dev/virtualization/vignettes-disk
Done
Installation method: debootstrap
(Source: /home/openworld/inscd/)
Done

Running hooks
Done

Role: udev
	File: /etc/xen-tools/role.d/udev
Role script completed.

Creating Xen configuration file
Done
Setting up root password
Enter new UNIX password: 
Retype new UNIX password: 
passwd: password updated successfully
All done
So I infer that installation was successful.
But I have to
Q1) Do a xend start each time I reboot Dom0 I want to get rid of this.
Q2) DomU did not booted
I tried xm console dom name it gave me an error dom does not exist but the process did not stop in between so why is that error coming I am not able to boot DomU .
I do
xm start vignettes
I get error
Code:
WARING!  Can't find version 3.2 of xen utils, fallback to default version!
Error: Domain 'vignettes' does not exist.
There is a corresponding cfg file in /etc/xen so I am not clear with what is the cause of error ?
How can I get rid of this one?

Last edited by vtapas; 8th April 2010 at 15:31.
Reply With Quote
  #8  
Old 8th April 2010, 15:04
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

You should have a config file with the name of the dom0 in /etc/xen

f.e. /etc/xen/vignettes
Reply With Quote
  #9  
Old 8th April 2010, 15:21
vtapas vtapas is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 51
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes there is a config file
/etc/xen/vignettes.cfg

It fails to start domU
Code:
openworld:/etc/xen# xm start vignettes
WARING!  Can't find version 3.2 of xen utils, fallback to default version!
Error: Domain 'vignettes' does not exist.
What should be my next step?
Reply With Quote
  #10  
Old 8th April 2010, 15:46
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
 
Default

Code:
apt-get install xen-utils-3.2-1
xm create vignettes.cfg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix delivery problem erebus Installation/Configuration 8 29th July 2014 21:17
Can't access to my website - after install problem pallermo Installation/Configuration 18 4th June 2010 14:29
post fix error after a year aberrio Server Operation 5 5th May 2009 22:33
Chroot SSH + ISPConfig Norman Installation/Configuration 27 26th March 2007 04:40
spamassasin/clamAV not working Daisy Installation/Configuration 32 15th February 2007 01:09


All times are GMT +2. The time now is 00:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.