#1  
Old 4th April 2010, 18:50
grillonic grillonic is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Offline Services

I'm running ISPConfig3 in a VPS with CentOS 5.4
I've installed everything and it works fine, except for 3 servers, that are offline...

Under the Monitor section I get this...
http://grab.by/3wO7

Can anyone help me to fix it?? thanks!

I tried to start the dovecot daemon but this is the output...
Quote:
# /etc/init.d/dovecot start
Starting Dovecot Imap: Error: Error in configuration file /etc/dovecot.conf line 715: Unknown protocol name (section changed in /etc/dovecot.conf at line 709)
Fatal: Invalid configuration in /etc/dovecot.conf
[FAILED]
Also, when I run "yum update" I got this missing dependency:
Quote:
--> Finished Dependency Resolution
libpqxx-2.6.9-3.el5.rf.x86_64 from installed has depsolving problems
--> Missing Dependency: libpq.so.4()(64bit) is needed by package libpqxx-2.6.9-3.el5.rf.x86_64 (installed)
dovecot-1.0.7-7.el5.x86_64 from installed has depsolving problems
--> Missing Dependency: libpq.so.4()(64bit) is needed by package dovecot-1.0.7-7.el5.x86_64 (installed)
apr-util-1.2.7-7.el5_3.2.x86_64 from installed has depsolving problems
--> Missing Dependency: libpq.so.4()(64bit) is needed by package apr-util-1.2.7-7.el5_3.2.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: libpq.so.4()(64bit) is needed by package libpqxx-2.6.9-3.el5.rf.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: libpq.so.4()(64bit) is needed by package apr-util-1.2.7-7.el5_3.2.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: libpq.so.4()(64bit) is needed by package dovecot-1.0.7-7.el5.x86_64 (installed)
I don't really know if the can cause the problem, but there it says "needed by package dovecot..." and that freaks me out ahahha

well PLEASE HELP thank you!

Last edited by grillonic; 5th April 2010 at 15:25. Reason: Adding more info...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th April 2010, 08:45
grillonic grillonic is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation I managed to get myDNS

this is the current problem mates, I got two services down, says ISPConfig3

PLEASE HELP
Reply With Quote
  #3  
Old 5th April 2010, 18:41
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's in lines 709 and 715 of /etc/dovecot.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 5th April 2010, 19:03
grillonic grillonic is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face

Quote:
Originally Posted by falko View Post
What's in lines 709 and 715 of /etc/dovecot.conf?
Thank you so much for you reply mate, I did yum remove dovecot, then install it again and it worked :S

Never the less now SMTP-Server is Offline, and I don't know how to restart it :S http://grab.by/3xXT
Reply With Quote
  #5  
Old 6th April 2010, 15:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Any errors in your mail log?
Please try
Code:
/etc/init.d/postfix restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 6th April 2010, 20:07
grillonic grillonic is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy that kinda work...

Well I just reinstall the whole postfix package and it started working, but now I have this other issue (they just don't stop >.<!)...

I wrote to my VPS provider and they ran a test on my server, they told me this:
Quote:
As for ISPConfig, I see a lot of error in your Apache error_log:


BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger line 147.
piped log program ' /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger -s access.log -t "%Y%m%d-access.log" -d "/etc/vlogger-dbi.conf" /var/log/ispconfig/httpd' failed unexpectedly
Can't locate Date/Format.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib64/perl5/site_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib64/perl5/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.8) at /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger line 147.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger line 147.
piped log program ' /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger -s access.log -t "%Y%m%d-access.log" -d "/etc/vlogger-dbi.conf" /var/log/ispconfig/httpd' failed unexpectedly
Can't locate Date/Format.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib64/perl5/site_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib64/perl5/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.8) at /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger line 147.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger line 147.
piped log program ' /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger -s access.log -t "%Y%m%d-access.log" -d "/etc/vlogger-dbi.conf" /var/log/ispconfig/httpd' failed unexpectedly
Can't locate Date/Format.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib64/perl5/site_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.8 /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib64/perl5/5.8.8/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.8) at /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger line 147.
BEGIN failed--compilation aborted at /usr/local/ispconfig/server/scripts/vlogger line 147.
And I guess that explains why my ISPConfig panel, all of a sudden and at random periods of time, just stop working, I mean, I just can't even see the welcome screen.

To "fix it" I just reload apache and I can enter again to the panel. On the other hand, if i'm on session and ISPConfig stops, the next warning appears in the browser http://grab.by/3zuz

Hope somebody can help.
Reply With Quote
  #7  
Old 7th April 2010, 16:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please install the Date::Format Perl module:

Code:
perl -MCPAN -e shell

install Date::Format

q
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 15th April 2010, 00:10
grillonic grillonic is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default That help a bit

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Please install the Date::Format Perl module:

Code:
perl -MCPAN -e shell

install Date::Format

q
Sry' bout' tha delay. Your advice worked... in some way, but I still got some httpd errors, and I'm very confused . At least my ISPConfig panel doesn't crash anymore, but... I just can't point my domains to my VPS , is there's any guide on, how to add DNS zones or stuff?

By the way check my error.log, you'll see what i'm talkin' about http://bit.ly/d9zZgd

Last edited by grillonic; 15th April 2010 at 00:12. Reason: add link
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
mail, pop3, servers offline, services not running

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
services offline - ubuntu 8.10, & isp config 3 jaisol99 Installation/Configuration 1 31st December 2009 12:56
CentOS 5 Server - Keeps going offline Matty B Server Operation 24 16th December 2009 18:48
FTP Server Offline After Install adobe Installation/Configuration 7 27th July 2009 10:15
Services > POP3 server OFFLINE... blaszlo Installation/Configuration 2 29th August 2008 15:04
all services seem to be offline in the services dialog! hkaiser Installation/Configuration 9 7th June 2007 00:08


All times are GMT +2. The time now is 05:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.