Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th March 2010, 22:48
dasnk dasnk is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email Forwarding Not Working [Fixed]

Hi i set up email forwarding for my domain and it's not working.

I added the email domain mydomain.com and i added a forwarder for that

admin2@mydomain.com -> mynormalemailaccount@gmail.com

I login to HOTMAIL and send a test email to admin2@mydomain.com

Code:
postfix/smtpd[17571]: connect from snt0-omc1-s21.snt0.hotmail.com[65.55.90.32]
postfix/smtpd[17571]: 289F4A1BA: client=snt0-omc1-s21.snt0.hotmail.com[65.55.90.32]
postfix/cleanup[17575]: 289F4A1BA: message-id=
postfix/smtpd[17571]: disconnect from snt0-omc1-s21.snt0.hotmail.com[65.55.90.32]
postfix/qmgr[1809]: 289F4A1BA: from=, size=1746, nrcpt=1 (queue active)
postfix/pipe[17576]: 289F4A1BA: to=, relay=maildrop, delay=0.42, delays=0.18/0.08/0/0.17, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via maildrop service)
You see the incoming hotmail connection. The mail is not forwarded though.

I have tried this with different destination mail services so its not just a problem with forwarding to gmail. I've read the other threads and they don't shed any light.

This was a fresh install of Debian 5 on my linode and a fresh setup of ISPconfig following the "Perfect server" guide. There is nothing funky going on with my setup it's all plain default vanilla.

I wonder what is happening?

Last edited by dasnk; 30th March 2010 at 03:07.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th March 2010, 23:04
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

The email got delivered to a local mailbox. Make sure that you dont have a mailbox for the email address admin2@mydomain.com and that you have no linux system user with the name admin2.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 29th March 2010, 23:08
dasnk dasnk is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi thanks,

I don't have mailboxes or users configured, Are they the only conditions that would cause a mail to be dropped to a localbox instead of forwarded?

Update

I just tried out your config files from http://howtoforge.org/forums/showpos...2&postcount=13

And it now works, thanks!

Last edited by dasnk; 30th March 2010 at 03:05.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email Aliasing not working - ISPConfig 3.0.1.6 tony_simcock General 25 13th June 2012 00:43
forwarding email netmastan Installation/Configuration 1 22nd February 2010 10:14
Email forwarding problems andrejchy Installation/Configuration 5 10th April 2009 10:56
email forwarding not working janneh Installation/Configuration 2 25th September 2008 12:03
Forwarding: Does email actually pass through the server? HMK Server Operation 1 7th June 2007 16:41


All times are GMT +2. The time now is 18:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.