Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 4th September 2005, 20:57
linutzy linutzy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Details on problem /mailuser login and more (long)

What's Up with This? I deleted the (2) required dirs again and will now run a fresh install.

I'm not mad or anything just a little lost as always.

I am behind a linksys router and have a WAN static IP from my provider 216.X.X.X
The linksys is the gateways with an ip of 192.168.1.x and the debain box with ISPconfig
installed is behind it also on a 192.168.1.x address (these are also static LANS), able to get online ping IP's the whole works. The ports that need forwarding are doing so with no issues.

I also have two registered domains fakedomaint.net and fakedomainp.ca
I also have a primary name server glued by easydns.com using my static IP however after a new install nslookup cannot see it ns1.fakedomaint.net, however since easydns.com does secondary dns I'm able to load the page.



I follow (no webalizer install) the steps located at falktotimme.com for the debian 3.1 setup.

In the dir called admin I do the following.
tar xvfz ISPConfig*.tar.gz
cd install_ispconfig
./setup

This part works great.


I go through the certification process on the command line and in steps 7 & 8 I say no.


I go through the "standard" setup saying yes to postfix and proftp.


Please enter your MySQL server: localhost
Please enter your MySQL user: etc etc

.......then it goes to

Please enter the IP address of the ISPConfig web: Do I add my WAN static IP from my provider or my router 192.168.1.x IP and if I make a mistake where do I change it?For the sake of this long question I put in my router assigned address 192.168.1.x, the same address I have in /etc/network/interfaces.
(there is no second IP installed there)




Please enter the host name (e.g. www):www
Please enter the domain: fakedomaint.net
I pick https and it says I have connected to MYSQL server, restarts postfix.
I get the Congrats screen and it's ready for me to login to
https://www.fakedomaint.net:81 I login change my password and am ready to "try" to make some sites.

The actual tool is pretty fast I don't have to wait 30 to 60 seconds more like 5-10.


My tree looks like this.

admin
Reseller
Clients
Sites
Recycle Bin


The first thing I do is click "New Client" since I want the basics first (Not New Reseller).

Group: admin
Title: Fakedomaint.net Client
Folder: admin, Reseller, Clients, Sites (I leave it as admin)

I fill out the information needed in Master Data.
I then click SAVE for the purpose of explanation.


The tree now looks like this:

admin
Reseller
Clients
Sites
Recycle Bin
fakedomaint.net Client

I click "fakedomaint.net Client" in the tree so that I can click the "Site Management" tab.
I click the New button

Reseller: admin
Customer: fakedomaint.net Client
Hostingplan: Individual Settings
NEXT>>>

ISP SITE>>BASIS

Group: admin
Title: fakedomaint.net Site
Folder: admin, Reseller, Clients, Sites (I leave it as admin again)
Server: Server 1
Hostname: www
Domain: fakedomaint.net
IP Address: 192.168.1.x
Create DNS: CHECKED
Space MB: -1
Traffic MB: -1
Traffic Exceedance: No Action
Max. User: -1
Max. Domain: -1

Everything is checked from Shell Access to MAIL USER LOGIN for the purpose of testing.
I click save again and now "Site Management" has an IP of 192.168.1.x listed. I click on
that IP address then "USER and EMAIL" tab and begin to make an email account.

NEW>>
Real Name: my name
Email: myname@fakedomaint.net
Username: web1_myname
Password: somepassword
WebSpace MB: -1
MailSpace MB: -1
Administrator: CHECKED
Shell Access: CHECKED

Advanced Settings Tab I leave everything blank and unchecked.
Spamfilter and Antivirus I leave everything blank and unchecked.

I click "Save" and now in "USER and EMAIL" I see

User Surname Email Admin CatchAll
web1_myname my name myname 1 0


NOTE: FOR some reason it had a co-domain listed with the same IP, I deleted that.

I also click the "OPTIONS TAB" and mail server says "Local Mail Server"
Logsize: 30%

DirectoryIndex: index.html
index.htm
index.php
index.php5
index.php4
index.php3
index.shtml
index.cgi

The SSL tab is also blank just so you know.

SIDE NOTES:

Web-Server: Online
FTP-Server: Online
SMTP-Server: Online
POP3-Server: Online
BIND-Server: Online
mySQL-Server: Online

Web Server: On
FTP Server: On
SMTP Server: On
DNS Server: On
mySQL Server: On
Firewall: Off

MTA TYPE: POSTFIX
MAILDIR: CHECKED





Okay at this point I click the header
Web-FTP

"Web Selection" shows
Select Web: fakedomaint.net Site (nothing else to pick in drop down)
Username : web1_myname
Password : some password

I click selection and it logs me in and I see a number of folders.

ssl
log
user
cgi-bin
web
ftp
phptmp


Question #1 Great but now which folder do I create my first web page in and
what is the URL PATH?
Question #2 Still not able to login to https://www.fakedomaint.net:81/mailuser.

If I missed something please tell me I'm trying as hard as I can with this stuff.
__________________
Debian 3.1 sarge stable user, http://www.falkotimme.com/howtos/per...arge/index.php site to install ispconfig to a tee. Linux student for life. Apache 2.0 with Postfix.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.