Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th March 2010, 21:59
jdetmold jdetmold is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default access websites from lan and wan?

ok so i have this all setup and running great however the router and nat between my wan and lan wont let me goto mydomain.com from the lan so to edit pages (wordpress blog) i have been vpn'ing into a friends system and just working through his connection but i am no longer able to do this so i need a new solution.

again my nat will not allow me to view any pages that call on my wan ip from within my lan

is there anyway i can get this working so i can just pull a longer path? (http://server/mydomain.com/web) when i have tried this i am unadbe to get it working but any ideas would be great!!!

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th March 2010, 22:37
kerrsmith kerrsmith is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 15
Thanks: 1
Thanked 9 Times in 5 Posts
Default

What I do is just manually add my domain name and IP details for the local server to my hosts file.

Alternatively, if you add DNS information to ISPConfig for your websites you can add the local server as a DNS Server in your network setup.

I find the first method the quickest.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to kerrsmith For This Useful Post:
jdetmold (8th March 2010)
  #3  
Old 8th March 2010, 23:12
jdetmold jdetmold is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

thanks worked great!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
weird problem apache/ssh not responding on WAN n0fx General 4 11th February 2010 05:07
setting up LAN and WAN in centos gasbie Installation/Configuration 0 12th November 2009 18:57
When configuring ISPConfig use Server LAN IP or WAN IP??? mcardo Installation/Configuration 3 21st October 2008 07:38
DNS Conflicts (LAN vs WAN) Nap Installation/Configuration 9 18th October 2006 16:28
FC4 Perfect Setup Access from WAN wookie HOWTO-Related Questions 6 3rd October 2006 17:02


All times are GMT +2. The time now is 06:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.