Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th April 2006, 14:02
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default I can't receive emails but send

I can't receive emails. Now I can send mails after adding 127.0.0.1 localhost in /ect/hosts but no mail will reach my from the world.... I feel so lonely :-)

I don't no why - any ideas?

tom

Last edited by tom; 9th April 2006 at 15:42.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th April 2006, 14:19
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,381
Thanks: 833
Thanked 5,484 Times in 4,316 Posts
Default

Please search the mail log for errors. Does the MX record of your domain points correctly to your server domain?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th April 2006, 15:54
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Please search the mail log for errors. Does the MX record of your domain points correctly to your server domain?
Were I have to look for to see that the MX record points to the right server?

tom
Reply With Quote
  #4  
Old 9th April 2006, 15:58
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

There is some feeback from postfix:

Quote:
Reporting-MTA: dns; UNKNOWN
X-Postfix-Queue-ID: 1CF21BEA5
X-Postfix-Sender: rfc822; info@domain-c.de
Arrival-Date: Sun, 9 Apr 2006 15:38:28 +0200 (CEST)

Final-Recipient: rfc822; web23_test@domain-a.de
Original-Recipient: rfc822; web23_test@domain-b.de
Action: failed
Status: 5.0.0
Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for web23_test@domain-a.de loops back to myself
But what I've to do?

tom
Reply With Quote
  #5  
Old 9th April 2006, 17:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for web23_test@domain-a.de loops back to myself
Please add domain-a.de at the end of /etc/postfix/local-host-names and restart Postfix:
Code:
/etc/init.d/postfix restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 9th April 2006, 18:01
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by tom
Were I have to look for to see that the MX record points to the right server?

tom
Run
Code:
dig mx yourdomain.com
to check if the MX record is correct.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 9th April 2006, 19:30
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Run
Code:
dig mx yourdomain.com
to check if the MX record is correct.
I've got that:
Quote:
<<>> DiG 9.2.4 <<>> mx domain-a.top
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 6318
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;domain-a.top. IN MX

;; ANSWER SECTION:
domain-a.top. 1800 IN MX 10 domain-a.top.
domain-a.top. 1800 IN MX 20 mx0.xyz.de.

;; Query time: 12 msec
;; SERVER: 81.169.163.104#53(81.169.163.104)
;; WHEN: Sun Apr 9 19:25:58 2006
;; MSG SIZE rcvd: 84
tom
Reply With Quote
  #8  
Old 9th April 2006, 21:17
sultan_muhd sultan_muhd is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I can't receive emails but send

i have the same problem i can sen email but cant receive any email
my domain name is in mx the directory /var/spool/mail contains no mail.
i got realy headhak
please help me some one.
Reply With Quote
  #9  
Old 9th April 2006, 22:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,381
Thanks: 833
Thanked 5,484 Times in 4,316 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sultan_muhd
i have the same problem i can sen email but cant receive any email
my domain name is in mx the directory /var/spool/mail contains no mail.
i got realy headhak
please help me some one.
Please post an excerpt of your mail log.

By the way, please make a new thraed if you have a support question because its likely that you do not have the same problem. Not receiving mails can be caused by 100+ different problems.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 10th April 2006, 09:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by tom
I've got that:


tom
Looks ok.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot receive emails skeeta Installation/Configuration 18 22nd April 2006 16:02
Send mail but don't receive domenico Installation/Configuration 9 27th January 2006 11:16
Unable to receive emails?!!! nandhu HOWTO-Related Questions 7 23rd October 2005 23:49
Can't SEND eMails. DanceNgine Installation/Configuration 21 6th October 2005 18:12
Cannot receive emails skeeta Installation/Configuration 10 3rd September 2005 09:14


All times are GMT +2. The time now is 05:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.