#1  
Old 27th January 2010, 09:39
Angio Angio is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How to edit PATH ???

I am very new to linux but I love the linux OS, I am trying to edit the PATH to say
export PATH=${PATH}:/home/angio/sdk/tools


will i need 2 do this threw terminal?
will i need to download anything?

please help, like I said I am very new to linux but i would love to get started thank you!

Angio~

P.S I have no clue where to start
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th January 2010, 14:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Do you want to change the PATH for a script/program, or do you want to change it for your command line session?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 28th January 2010, 17:13
Angio Angio is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm trying edit it in bash (I think that's right) I was reading a how to by you, I'm trying to edit the path in the bashrc, I'm trying to set java on my android sdk, but cannot find where any of the files are located
Reply With Quote
  #4  
Old 29th January 2010, 05:10
gr33d gr33d is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 23
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

maybe the find command: man find

find / -name \*android\*

or replace "android" with something else you want to look
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
path

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webalizer changed path, stats were losts pssara Installation/Configuration 1 28th September 2009 21:22
how to exclude a path from quotas vogelor Technical 1 4th June 2009 17:20
Failover with VMWare Server - /var/vm isn't the right size.. Bart van Kleef HOWTO-Related Questions 24 30th August 2008 11:00
[Bug] When edit a rr record. spirre General 1 23rd July 2007 13:19
Ark & PATH configuartion Genin Installation/Configuration 1 23rd November 2006 16:25


All times are GMT +2. The time now is 21:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.