Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 29th January 2010, 01:48
billcouper81 billcouper81 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 30
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default FTP Issues on ISPConfig3

Hi

Firstly, I'd like to say that I love ISPConfig !!!

It's a fantastic piece of kit and I think you are doing a marvelous job



I have an Ubuntu server which I setup using the "Perfect Server Ubuntu 9.04 ISPConfig 3" tutorial a while ago... I have been running it for a while now and everything is peachy... I have many websites and email domains configured, everything is working ok.. or at least, I thought it was...

I have been noticing lately that I get many many errors when connected via FTP.
It will connect and display the DIR contents, but then when I try to transfer files or change directories, it reconnects to the server and this doesn't work.

I have tried both passive and active transfer modes and I have tried it from the local LAN and from the outside world.


In FileZilla, this is a sample of the error messages:

Command: PWD
Response: 257 "/web" is your current location
Command: PORT 192,168,168,105,4,220
Response: 200 PORT command successful
Command: MLSD
Response: 150 Connecting to port 43684
Response: 226-ASCII
Response: 226-Options: -l
Response: 226 5 matches total
Status: Directory listing successful
Status: Resolving address of ategra.com.au
Status: Resolving address of ategra.com.au
Status: Connecting to 202.173.141.238:21...
Status: Connection established, waiting for welcome message...
Status: Connecting to 202.173.141.238:21...
Status: Connection established, waiting for welcome message...
Error: Could not connect to server
Status: Delaying connection for 5 seconds due to previously failed connection attempt...
Error: Could not connect to server
Status: Delaying connection for 5 seconds due to previously failed connection attempt...

In that example, I connected and it displayed the DIR contents, I then immediately tried to drag/drop the files to transfer and already it has to reconnect to the server

I am still only running ISPConfig 3.0.1.3 but I do run apt-get upgrade once a week.... will I see any difference if I upgrade my version of ISPConfig? Or is there something else going on here? I've tried searching google and here but haven't found anyone with the same problem



UPDATE: I just found the update instructions for ISPConfig3 and it's extremely easy to do lol... so I have updated to 3.0.1.6 and still having the same problem
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
errors, ftp, reconnect

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Troubleshooting FTP bswinnerton Installation/Configuration 4 10th October 2008 20:34
proFTPd passive mode problems bisbell Server Operation 8 6th August 2008 22:12
Question about Virtual Hosting With Proftpd And MySQL (Incl. Quota) On Debian Etch ikkem HOWTO-Related Questions 30 26th February 2008 20:38
FTP Error joshabts Installation/Configuration 3 4th November 2006 17:19
Website users? ctroyp General 25 6th January 2006 19:02


All times are GMT +2. The time now is 13:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.