Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd January 2010, 17:36
bswinnerton bswinnerton is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Connecticut, US
Posts: 502
Thanks: 51
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default What to do when downgrading from static ip to dynamic

Hey ya'll,

Unfortunately I have to downgrade from my static IP plan from my ISP to a dynamic one. What changes will I have to make to ISPConfig(2)?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd January 2010, 17:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Is your server behind a router, or is it connected directly to the Internet?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd January 2010, 17:50
bswinnerton bswinnerton is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Connecticut, US
Posts: 502
Thanks: 51
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default

It's behind a router, however I know in the configuration I have set that static IP.
Reply With Quote
  #4  
Old 4th January 2010, 14:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

As the local IP doesn't change, you don't have to change anything in ISPConfig. All you have to do is make sure that all DNS records point to your router's IP.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 4th January 2010, 16:02
bswinnerton bswinnerton is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Connecticut, US
Posts: 502
Thanks: 51
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default

Well unforunately I don't have it set up as a NAT, so the servers just using the Public IP. Should I just change it to the local one once I have switched the service?
Reply With Quote
  #6  
Old 4th January 2010, 16:37
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,146
Thanks: 4
Thanked 55 Times in 51 Posts
Default

do you use it also as mail server?
__________________
"Common sense is not as common as commonly believed" by sjau

Auto-Install Script for ISPConfig and Horde on a Vanilla Debian Stable

Need more Repos for Ubuntu? Repository Generator
Need more Repos for Debian? Debian Repository Generator
Reply With Quote
  #7  
Old 4th January 2010, 16:43
bswinnerton bswinnerton is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Connecticut, US
Posts: 502
Thanks: 51
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sjau View Post
do you use it also as mail server?
Yes, I do.
Reply With Quote
  #8  
Old 4th January 2010, 16:57
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,146
Thanks: 4
Thanked 55 Times in 51 Posts
Default

then you very likely need to relay the outgoing email through your ISP. Most mailservers do not accept mails from dynamic ips.
__________________
"Common sense is not as common as commonly believed" by sjau

Auto-Install Script for ISPConfig and Horde on a Vanilla Debian Stable

Need more Repos for Ubuntu? Repository Generator
Need more Repos for Debian? Debian Repository Generator
Reply With Quote
  #9  
Old 4th January 2010, 17:05
bswinnerton bswinnerton is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: Connecticut, US
Posts: 502
Thanks: 51
Thanked 16 Times in 13 Posts
Default

Good point. I actually had a dynamic setup working pretty well before I went to static IP. I totally forgot about that though.
Reply With Quote
  #10  
Old 5th January 2010, 13:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Here's how you do it: http://www.howtoforge.com/postfix_re...her_mailserver
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
dynamic, static

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Awstats mod - uses dynamic pages (non static) djtremors Tips/Tricks/Mods 106 24th April 2010 15:29
libWand.so.10 error Taxick Installation/Configuration 8 3rd May 2009 01:27
Static image server requirements/thoughts? Tipem Technical 3 23rd June 2008 20:50
kernel compile error/ndiswrapper error Droogie Kernel Questions 1 28th April 2008 21:38
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 13:29


All times are GMT +2. The time now is 08:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.