Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th January 2010, 15:17
dwb dwb is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default Emails not delivered via btinternet.com despite 250 ok dirdel

We have recently transferred our website to a new CentOS server and in the process have changed from sendmail to postfix. Emails to most destinations now seem to be working OK, but not those to btinternet.com.

However, the maillog file indicates that btinternet.com emails are delivered (after being initially deferred). Here's a typical extract from maillog (line breaks have been added for clarity and names and IP addresses removed for security):
Jan 4 11:26:49 serverxxx-xxx-xxx-xxx postfix/smtp[14230]: 3FE546D650: host mx1.bt.mail.yahoo.com[195.50.106.143] refused to talk to me: 421 Message from (xxx.xxx.xxx.xxx) temporarily deferred - 4.16.50. Please refer to http://help.yahoo.com/help/us/mail/defer/defer-06.html

Jan 4 11:26:50 serverxxx-xxx-xxx-xxx postfix/smtp[14230]: 3FE546D650: to=<my.name@btinternet.com>, relay=mx1.bt.mail.yahoo.com[217.146.188.189]:25, delay=0.86, delays=0.01/0/0.6/0.25, dsn=2.0.0,
status=sent (250 ok dirdel)
Emails sent to the same address without going through the server are delivered and received OK. In both cases I am using Thunderbird to collect them from mail.btinternet.com, port 110.

Any suggestions as to why I'm getting '250 ok dirdel', indicating that the emails have been accepted by mx1.bt.mail.yahoo.com, but I can't retrieve them from the BT server?

PROBLEM SOLVED

I had overlooked the fact that BT now don't just store emails on their server but filter them through their webmail system. All the missing emails were in the Spam folder. I've now turned off the Spamguard (Thunderbird does the job much better anyway) and the emails are coming through OK.

Last edited by dwb; 4th January 2010 at 17:03. Reason: Problem solved
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amavisd not identfying spam properly Cracklefish Installation/Configuration 11 22nd December 2009 12:05
Need help get mail to work (can't recieve and apperently can't send) omega13a Installation/Configuration 19 20th August 2009 22:06
Mail doesn't work TheRealLink Installation/Configuration 1 24th April 2009 16:34
Postfix issues NewMee Installation/Configuration 7 20th April 2009 19:52
Emails are not delivered to external mail server. kanour General 2 18th October 2006 12:36


All times are GMT +2. The time now is 08:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.