Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12th September 2009, 11:42
kasssim kasssim is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default accessing mail on iphone from lamp setup

hello all
i have setup my lamp server on a machine that now i need to access my mail through a mobile device, webmail works fine, but cant seem to setup my iphone to get the mails directly into the phone without opening webmail

would appreciate any help
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th September 2009, 16:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Does the iPhone have any email client?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 19th September 2009, 16:19
kasssim kasssim is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mail on iPhone

Yes there is a default mail program on iphone which let's you pop or imap mails from Any server

I have my server setup but once I try to pop it gives me an error that user not recognized

Ssl is off

What could it be?
Reply With Quote
  #4  
Old 20th September 2009, 17:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 20th September 2009, 22:32
damir damir is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 375
Thanks: 11
Thanked 51 Times in 42 Posts
Default

Tells us more about you setup. What mailserver are you running? Ports? etc...

I have both pop and imap accounts setup in iPhone and they all work as they should. Mailserver are gmail and my own servers with Postfix.

Have you tried to setup account i email program like outlook, thunderbird or mail.app. If they work there than they must work on iPhone.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th December 2009, 21:21
kasssim kasssim is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default pop support

hello, am having a small problem
i have a linux box which i use as a mail server running ubuntuserver
i just use webmail to access my mails

how can i setup pop access also ? as have tried popping emails from an email client it gives me an error : cannot log in: Please verify your email address, user name, and password. The information you provided is incorrect. If the error persists contact your email provider

believe me the logins work fine while i use IMAP

so i figured i have to setup pop, please help me
Reply With Quote
  #7  
Old 19th December 2009, 16:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
netstat -tap
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Undelivered Mail Returned to Sender Error202 General 5 7th May 2009 11:14
Stopped receiving emails! HELP terryoleary1981 General 1 28th January 2009 11:15
Can't login SquirrelMail satimis Server Operation 23 10th June 2008 13:51
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL - TLS not working c4rdinal HOWTO-Related Questions 22 29th April 2008 01:44
Postfix problem: lost connection after CONNECT from unknown fernando_torrez Server Operation 5 30th November 2007 14:17


All times are GMT +2. The time now is 16:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.