Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Plugins/Modules/Addons

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
View Poll Results: Would you like to see a mailuser interface for Roundcube & Squirrelmail?
Yes 211 98.60%
No 3 1.40%
Voters: 214. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 11th December 2009, 13:06
Horfic Horfic is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Posts: 325
Thanks: 55
Thanked 95 Times in 60 Posts
Send a message via Skype™ to Horfic
Default

Quote:
Originally Posted by NeeChee View Post
4.
Now download the latest ispconfig3-plugin package for roundcube 0.3.x. Check this post in this topic which is currently the latest update. http://www.howtoforge.com/forums/sho...2&postcount=13 Check the topic regularly for any future updates.
Thats a little bit wrong. The current version which includes all bugfixes is available under http://svn.web-wack.at/ispconfig3_roundcube3/

I wrote that already some previous posts before.

PS: Thanks for the nice tut.
__________________
web wack creations - We create your custom web application
Mailuser interface for ISPConfig 3
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 11th December 2009, 14:51
NeeChee NeeChee is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 64
Thanks: 14
Thanked 20 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Horfic View Post
Thats a little bit wrong. The current version which includes all bugfixes is available under http://svn.web-wack.at/ispconfig3_roundcube3/

I wrote that already some previous posts before.

PS: Thanks for the nice tut.
I've modified step 4... Hope this will do better =)

EDIT: Made some more changes overall... If you could check if they're correct, that would be nice. And maybe you can add my translation to Dutch to the SVN...

Last edited by NeeChee; 11th December 2009 at 15:17.
Reply With Quote
  #23  
Old 12th December 2009, 22:23
Horfic Horfic is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Posts: 325
Thanks: 55
Thanked 95 Times in 60 Posts
Send a message via Skype™ to Horfic
Default

Everything looks fine except that in the plugin array there shouldn't be a ispconfig3_forward.

It is planed, but due to lack of time at the moment and that i have to write my own wrap for it, so that the user can have a forward and a mail account at the same time, talking about writing into the custom rule field for the moment until ispconfig solves this little issue.

PS: I will upload your translations and all other translations which people sent me to the svn server.
__________________
web wack creations - We create your custom web application
Mailuser interface for ISPConfig 3
Reply With Quote
  #24  
Old 13th December 2009, 11:10
NeeChee NeeChee is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 64
Thanks: 14
Thanked 20 Times in 9 Posts
Default

Yes, I know you've planned maing another forwarding plugin, hence I left it there... Roundcube won't activate plugins that aren't in the plugin folder so it's there when the new forwarding plugin comes out =)
Reply With Quote
  #25  
Old 25th December 2009, 13:34
SpeedyB SpeedyB is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 53
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default Soap error

Hello,

I installed ISPConfig 3.0.1.6 on Fedora 10.
I installed Roundcube webmail.

I installed the plugins from the svn according to the tutorial from post 20

When I enter into Roundcube I see the information from ispconfig:
I see the linked emails and autoresponder info.

But when I try to save a new password are spam settings or anything else I recieve an error "Soap Error: No client with ID $client_id found."

See the attached screenshot

I tried to find the problem in several ways. but wasn't able to.

Can someone point me in the right direction for solving this?

Regards,

Bas Steelooper
Attached Images
 
Reply With Quote
  #26  
Old 25th December 2009, 13:53
Horfic Horfic is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austria
Posts: 325
Thanks: 55
Thanked 95 Times in 60 Posts
Send a message via Skype™ to Horfic
Default

The email really exists in that server?

He can't find the id from the mysql table with the email you provided with the login.

Try to login with the full email, and not only username.

otherwise write me a email.
__________________
web wack creations - We create your custom web application
Mailuser interface for ISPConfig 3
Reply With Quote
  #27  
Old 25th December 2009, 13:57
SpeedyB SpeedyB is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 53
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

Dear Horfic,

I entered the full email at login.
Also the general tab shows the linked emailadresses info.
Or is this a default IMAP function?

I'll drop you an email to.

Regards,

Bas Steelooper
Reply With Quote
  #28  
Old 26th December 2009, 10:34
NeeChee NeeChee is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 64
Thanks: 14
Thanked 20 Times in 9 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SpeedyB View Post
Also the general tab shows the linked emailadresses info.
Or is this a default IMAP function?
This is "easily" done through querying the MySQL-Database using Soap.

Last edited by NeeChee; 26th December 2009 at 10:41.
Reply With Quote
  #29  
Old 26th December 2009, 11:08
SpeedyB SpeedyB is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 53
Thanks: 3
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NeeChee View Post
This is "easily" done through querying the MySQL-Database using Soap.
Off course things are easily done several ways. But I was trying to give the developer as much information as possible to help me solve the problem in the app.

Yesterday chatted with Horfic a while and it seems that I have this problem because of the following:

I have 3 clients (id's : 1, 2 and 3)
I have 6 sys users (id's: 0, 1, 2, 3, 4 and 5)

When I use sys user with ID 5 to create a mailbox the password changing does not work any more. When I change the sys_userid field in the db to 2 it starts working.

The problem is in the following line
Code:
$update = $client->mail_user_update($session_id, $mail_user[0]['sys_userid'], $mail_user[0]['mailuser_id'], $params);
In this line of code the sys_userid is read from the mailbox properties and passed to the mail_user_update function.

In the example the following is done:
Code:
$client_id = 0;
$domain__id = $client->mail_user_update($session_id, $client_id,  $mail_user[0]['mailuser_id'], $params);
Here the set a value to the clientid. When I added this in the ispconfig3_pass file the problem was gone.

The new code is now:
Code:
$clientid = 0;
$update = $client->mail_user_update($session_id, $clientid, $mail_user[0]['mailuser_id'], $params);
And it is working.

PS. Also added this to the autoresponder and spamfilter files.

Regards,

Bas Steelooper

Last edited by SpeedyB; 17th February 2010 at 12:20. Reason: Modified the second code line to resolve an error
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to SpeedyB For This Useful Post:
falko (27th December 2009)
  #30  
Old 27th December 2009, 23:31
yoplait yoplait is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 144
Thanks: 48
Thanked 14 Times in 11 Posts
 
Default

Hi there, I tried to install your plugin (and roundcube, for this occasion), But I had some problems.
I've followed this howto : http://trac.roundcube.net/wiki/Howto_Install_fr
Here it was quite long (but I'm just too bad ). Don't forget to put "CGI" for php in the website category in ISPconfig 3.
In this same Howto, they tell us to rename some files and that didn't work, so I let the original name. After that, I saw that the rights of my files didn't let me try roundcube, So I put all in 755.
That was for the installation of roundcube.

For your plugin, it was quite good.
I took this one : http://www.howtoforge.com/forums/sho...2&postcount=13
and followed your explications : http://www.howtoforge.com/forums/sho...9&postcount=20
( I didn't succeed in using svn, because it's not installed on my server... Maybe it would be better, but I don't know how it works and in which package it is... but fault is mine)

The problems I have :
- I fall on a "soap error : The login failed, username and password was wrong." when I go on "General"
- "SERVICE CURRENTLY NOT AVAILABLE! Error No. [524]" on the forwarding item (but I think it's normal, isn't it ?
- the same soap error for "autoreply" and "spam(indésirables in french...)"

I hope it could help you, and if the problem is mine, don't hesitate to tell me !

Thanks for this plugins.

edit : I tried this http://www.howtoforge.com/forums/sho...6&postcount=19 , but the problem is still there.

edit 2 : sorry for my english, I'm french .

edit 3 : if I can translate in french for you. Just tell me where to send the files I've found in "localization" folder. (If you think it can help...)

Last edited by yoplait; 27th December 2009 at 23:47. Reason: add informations...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
interface, ispconfig 3, mail, roundcube, squirrelmail, webmail

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ffmpeg Video support for ubuntu 7.10 [suphp-ispconfig] amaurib Installation/Configuration 13 16th February 2010 17:26
Debian Lenny: waiting for interface eth0:1 before doing NFS mounts (warning) edge Installation/Configuration 2 9th June 2009 07:55
IPtables rule to let PPTP access LAN brianwebb01 Installation/Configuration 0 1st May 2008 21:23
How to create a dhcp server for intranet (with multi-homed alias)? zenny HOWTO-Related Questions 8 29th February 2008 15:16
No DHCP on second LAN interface DrJohn Server Operation 2 8th November 2007 02:58


All times are GMT +2. The time now is 14:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.