Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd April 2006, 19:10
dschmid dschmid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 52
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default SMTP Auth failure debian 3.1 sarge

Hello, I installed a new server this week. I followed perfect and everything works fine. I created a webaccount and an emailaccount.

Sending emails with outlook is okay. But receiving not. /var/log/auth.log gives me this error:

Code:
Apr  2 18:49:41 h778760 saslauthd[833]: do_auth         : auth failure: [user=web1_myaccount@mydomain.de] [service=imap] [realm=] [mech=shadow] [reason=Unknown]
I thinked it was the pam authentification so I reconfigured /etc/default/saslauthd to use the shadow method. But still auth problem.

Code:
myhostname:~# testsaslauthd -u web1_myaccount -p mypassword -f /var/spool/postfix/var/run/saslauthd/mux
gives me that:

Code:
0: OK "Success."
But when I try:

Code:
testsaslauthd -u web1_myaccount@mydomain.de -p mypassword -f /var/spool/postfix/var/run/saslauthd/mux
I get:

Code:
0: NO "authentication failed"
So is the domain extension is the problem?
I hope it isn't a big problem. Thx for help.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd April 2006, 22:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

You must use usernames for the login (e.g. web1_myaccount), not email addresses like web1_myaccount@mydomain.de!
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd April 2006, 22:48
dschmid dschmid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 52
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Question

I use only web1_myaccount in outlook for smtp.


That is the output of /var/log/mail.log:
Code:
Apr  2 22:43:08 h778760 postfix/smtpd[4532]: warning: dslb-xx-063-xx-xx.pools.arcor-ip.net[xx.xx.xx.xx]: SASL LOGIN authentication failed
And that is the output of my /var/log/auth.log

Code:
myserver:~# Apr  2 22:43:00 myserver saslauthd[835]: do_auth         : auth failure: [user=web1_myaccount@myserver.serverkompetenz.net] [service=smtp] [realm=myserver.serverkompetenz.net] [mech=shadow] [reason=Unknown]
How can the extension come to my username

The password is okay. Receiving emails work fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd April 2006, 23:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's in /etc/default/saslauthd?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd April 2006, 23:55
dschmid dschmid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 52
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Here is the content of /etc/default/saslauthd:

Code:
# This needs to be uncommented before saslauthd will be run automatically
#Nach der Installation aktiviert und Params hinzugefgt
START=yes
PARAMS="-m /var/spool/postfix/var/run/saslauthd -r"
# You must specify the authentication mechanisms you wish to use.
# This defaults to "pam" for PAM support, but may also include
# "shadow" or "sasldb", like this:
# MECHANISMS="pam shadow"

#MECHANISMS="pam" gendert fr Outlook Test
MECHANISMS="shadow"
Reply With Quote
  #6  
Old 3rd April 2006, 11:16
dschmid dschmid is offline
Member
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 52
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

I solved the problem this morning.
In perfect setup for debian 3.1 you write:

Code:
The file /etc/postfix/main.cf  should now look like this:

smtpd_sasl_local_domain = $myhostname
I changed it to:

Code:
smtpd_sasl_local_domain =
And now all works fine. Greetings and thanks for help

Dirk Schmid
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SASL AUTH with postfix on Sarge keulu Server Operation 6 31st August 2006 22:49
Debian Sarge power down by itself jfer Technical 1 24th March 2006 20:08
Difference between Debian Sarge kernel update -> 64 bit & Debian Unofficial AMD64 ver Hans Installation/Configuration 2 2nd March 2006 23:41
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42
Debian Sarge RAID5 killfrog Installation/Configuration 2 23rd October 2005 21:43


All times are GMT +2. The time now is 22:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.