Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 30th November 2009, 18:29
bonaventura bonaventura is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 6
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig2 installation stalls at MySQL configuration on Lenny

Hi all,

I run a VPS server over at Hosteurope's with a Debian barebone pre-installed and no Plesk. When I first got it, I upgraded from Etch to Lenny, then installed ISPConfig 2 and everything went fine.

Recently I changed my hosting scale for a much better offer at the same rate. It is now Debian 5 x64bit with Apache and apparently also MySQL preinstalled. I decided to stick with ISPConfig 2 because it seems to have more add-ons and a better documentation.

I configured the Server like instructed here: http://www.howtoforge.com/perfect-se...nny-ispconfig2
Everything went well and as inspected, with one exception: I was not asked for a root password (nor anything else) when installing the mysql-client/server. So I decided to specify a password manually. I then edited the my.cnf, restarted mysqld and checked via netstat whether it was active. It was, but it listened on an unspecific port (25949). - Since then it has been listening on different ports whenever I restarted the daemon.

I went on with configuring, then installed ISPConfig2. All went well until the end when the last configuration data about databases and domain have to be inserted.

Here is what happened (quotes are in German, because that was the installation language I had chosen):
Quote:
Wie heisst der MySQL-Server?localhost
Der angegebene MySQL-Server kann nicht erreicht werden!
The routine kept asking me the same question over and over again although the server was running; I tried all combinations of host- and domain names, plus the IP. Nothing worked and I had to abort the installation.

Does this have anything to do with the fact that I'm running a 64bit OS?
And what could I do?

I tried uninstalling / reinstalling MySQL, but I failed because there were far more packages than only "mysql-server", "mysql-client" and "libmysql15-dev"; when purging those, the server would still be running.

Thanks a lot for your time.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 14:58
Add ons for ISPConfig 3 virtue Installation/Configuration 24 16th October 2009 18:30
MySQL related Installation Problem crn_admin Installation/Configuration 5 10th August 2006 20:03
ispconfig and mambo shajazzi Installation/Configuration 70 28th March 2006 20:29
Installation failing on mysql benkong2 Installation/Configuration 1 5th November 2005 01:24


All times are GMT +2. The time now is 22:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.