Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th November 2009, 20:35
kiwibob kiwibob is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default eAccelerator Compilation Problem

The most recent security updates to Debian Lenny included updates to PHP5 which required a recompilation of eAccelerator. Easy enough however the "make test" gave an error:

PHP Warning: [eAccelerator] This build of "eAccelerator" was compiled for PHP version 5.2.0-8+etch15. Rebuild it for your PHP version (5.2.6-1+lenny4) or download precompiled binaries.

I was able to resolve this by using the commands (note the added 5) :

#/usr/bin/phpize5
#./configure --enable-eaccelerator=shared --with-php-config=/usr/bin/php-config5

I can't see any reason why this should make a difference as the phpize and php-config files are symbolic links to /etc/alternatives/ where the symbolic links go back to the phpize5 and php-config5 files:

# ls -laL /usr/bin/php*
-rwxr-xr-x 1 root root 5318592 2009-11-22 15:49 /usr/bin/php
-rwxr-xr-x 1 root root 5318592 2009-11-22 15:49 /usr/bin/php5
-rwxr-xr-x 1 root root 4053 2009-11-22 15:49 /usr/bin/php-config
-rwxr-xr-x 1 root root 4053 2009-11-22 15:49 /usr/bin/php-config5
-rwxr-xr-x 1 root root 4141 2009-11-22 15:49 /usr/bin/phpize
-rwxr-xr-x 1 root root 4141 2009-11-22 15:49 /usr/bin/phpize5

# diff /usr/bin/php-config /usr/bin/php-config5
# diff /usr/bin/phpize /usr/bin/phpize5
#


Can anyone see what has gone wrong?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Bookmarks

Tags
eaccelerator, php5

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
BIG Problem Postfix issue admins Installation/Configuration 11 13th November 2009 10:05
postfix mysql on fedora core5 igongora Installation/Configuration 7 17th April 2007 04:40
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56


All times are GMT +2. The time now is 21:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.