#1  
Old 8th October 2009, 08:57
acumen acumen is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 57
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default how to backup?

Hi,

Is there any ways to backup & restore ispconfig's module by module? I already setup a 3.0.14 running and I want to setup another but just got the DNS module. What I think is backup the whole database and restore using phpmyadmin. But what I want is, the second server will just run dns. Other then the 3 tables about dns, I think I also need to backup the client table. Once the db linked to client, I will think that maybe others also need to backup. So, what else or what can I do on that? Thanks.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th October 2009, 09:56
damir damir is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 375
Thanks: 11
Thanked 51 Times in 42 Posts
Default

Setup other server and when installing ispconfig3 choose expert than you can choose what services you want to install and you can join the master server as well.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th October 2009, 11:46
acumen acumen is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 57
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by damir View Post
Setup other server and when installing ispconfig3 choose expert than you can choose what services you want to install and you can join the master server as well.
Already join the master server, and I look in the secondary server, it only contain the client record same as the master. All others are empty. Do I need schedule to replicate the sql data? How about if I want the websites files or all other services too?
Reply With Quote
  #4  
Old 16th October 2009, 07:47
acumen acumen is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 57
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

anyone help?
Reply With Quote
  #5  
Old 16th October 2009, 08:22
damir damir is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 375
Thanks: 11
Thanked 51 Times in 42 Posts
Default

How did you setup slave server? What services have you configured? Don't install ispconfig interface on slave servers.
Reply With Quote
  #6  
Old 10th November 2009, 07:45
acumen acumen is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 57
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I expert mode to setup and after that, I can see the second server in my first server interface. I just think that it's the redundant server but I think I am wrong. Is this just 2 seperate servers in a single interface? It's also a good idea to centralize the control panel.

But, is ispconfig can do the cluster or something like that? Thanks.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Backup method Stown Feature Requests 2 1st November 2009 01:11
Suggestion for backing up using Backup Manager PermaNoob Feature Requests 2 11th August 2008 14:27
Looking for an automatic backup for ISPConfig unsichtbare Installation/Configuration 1 2nd May 2008 14:33
[SHELL Script] - Backup WEB & DATABASES vaio1 Tips/Tricks/Mods 0 5th September 2007 14:48
Setting up a backup mail server setup with two installations of ISPConfig zitch Tips/Tricks/Mods 7 30th December 2006 10:07


All times are GMT +2. The time now is 11:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.