Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 22nd October 2009, 13:02
tester321 tester321 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 34
Thanks: 7
Thanked 2 Times in 2 Posts
Question How to create another host in already existing domain (not blank)?

Hello, using the "Drupal 5.6 with ISPConfig on Debian Etch" from this site (all versions are as indicated in that HowTo).

Works great; various sites using it already.


How can I create a 2nd, independent host in the same domain?

i.e.,
www.domain.tld
pictures.domain.tld
...

1) The problem is that when you go through the ISPConfig process, it creates a "co-domain" to "domain.tld" for the first one ("www.domain.tld"). The 2nd site ("pictures.domain.tld") then seems to just forward visitors to "www.domain.tld"

2) Also, (I know this is Drupal specific BUT it is based on the same HowToForge multisite setup using ISPConfig, so tell me if I have to make another post in a separate forum), in the HowToForge directions to setup the "Multisite Installation" Section 10.1, it has you create a directory name "domain.tld" (no hostname).
Code:
mkdir /www/web1/web/sites/multiexample.tld
So now both sites seem to also share the settings.php, etc. Which is NOT what I want.

In short, in this case, I would like both sites to be completely independent websites, though they exist in the same "domain.tld"

Thank you in advance for any guidance and let me know if that explanation should be clarified further.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
Postfix not responding to telnet CarbonCopy Server Operation 6 8th May 2009 05:39
mydns with blank host names tom88 Tips/Tricks/Mods 0 14th October 2008 01:53
Postfix problem: lost connection after CONNECT from unknown fernando_torrez Server Operation 5 30th November 2007 14:17
I broke it.. I think.. Email in is not being delivered? edge Server Operation 1 3rd July 2006 14:22


All times are GMT +2. The time now is 22:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.