Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 28th March 2006, 14:48
M.Behrens M.Behrens is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problem with the apache (I can't start ist)

Hello!

My Server: SUSE 9.3 Prof with ISP Config
(It ist a Strato Server)

Installed with these HowTo http://www.howtoforge.com/perfect_setup_suse_9.3

Every thing is fine and all services are online (started).

Now I put the register_globals from Off to On and restart the apache.

Then I install the OSCommerce Shop.

But now the Web-Server is Offline, I see it in the Admin of ISPConfig.
I can't restart or start it in the adminmenu.

Then I go in Putty

hxxx:~ # /etc/init.d/apache2 restart
Creating new config (0x80f0c08) for (null)
Creating new config (0x8186b90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8186b90 (0)
Creating new config (0x8189210) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8189210 (0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8189210)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8186b90)
Syntax OK
Destroying config 0x8189210
Destroying config 0x8186b90
Destroying config 0x80f0c08
Starting httpd2 (prefork) Creating new config (0x80f0c08) for (null)
Creating new config (0x8186b90) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8186b90 (0)
Creating new config (0x8189210) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8189210 (0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8189210)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8186b90)
failed
hxxx:~ #

hxxx:~ # httpd -t
Creating new config (0x80f0c08) for (null)
Creating new config (0x81747f8) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x81747f8 (0)
Creating new config (0x8176fd0) for (null)
Getting safe_mode=0 for 0x8176fd0 (0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x8176fd0)
Merge dir (0x80f0c08) (0x81747f8)
Syntax OK
Destroying config 0x8176fd0
Destroying config 0x81747f8
Destroying config 0x80f0c08
hxxx:~ #

hxxx:~ # netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 4946/mysqld
tcp 0 0 *:hosts2-ns *:* LISTEN 5463/ispconfig_http
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 7117/proftpd: (acce
tcp 0 0 hxxx.serverko:domain *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 localhost:domain *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 7024/master
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 5054/couriertcpd
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 5083/couriertcpd
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 5068/couriertcpd
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 5038/couriertcpd
tcp 0 0 *:domain *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 5028/sshd
tcp 0 0 localhost:953 *:* LISTEN 7097/named
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 7024/master
tcp 0 0 hxxx.serverkompe:ssh p54902496.dip0.t-:62745 ESTABLISHED 6122/0
tcp 0 0 hxxx.serverkompe:ssh p54902496.dip0.t-:62973 ESTABLISHED 7918/sshd: root@not
tcp 0 0 hxxx.serverkompe:ssh p54902496.dip0.t-:62718 ESTABLISHED 5767/sshd: root@not
tcp 0 2076 hxxx.serverkompe:ssh p54902496.dip0.t-:62974 ESTABLISHED 8096/1

hxxx:~ #

hxxx:~ # ps -ax | grep apache
Warning: bad ps syntax, perhaps a bogus '-'? See http://procps.sf.net/faq.html
hxxx:~ #

In the /var/log/apache2/error_log is nothing!!!

What is the Problem, what can I do??????????

Thank you for your help!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache and Tomcat problem! Urgent maroonworks Server Operation 3 24th February 2006 15:14
Help with apache owner problem! comtjfnon Installation/Configuration 8 4th January 2006 22:32
Apache language problem toyito Installation/Configuration 2 30th November 2005 04:25
Please help - Apache problem atrik_Pr Installation/Configuration 5 9th November 2005 14:06
UI Problem with additonal Apache directives tstich General 3 3rd November 2005 14:11


All times are GMT +2. The time now is 07:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.