Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th October 2009, 20:26
kwilhite kwilhite is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Setting up DNS (FROM BEGINNING TO END)

I've seen it posted in small chunks and with bad explanations over and over again. This thread should be the end all to DNS hosting questions.

It seems to be a popular topic. How in the hell do get my example.com host name onto the internet so that people can type it and say, "Hey! Check out that guys totally sweet website!"

In most cases, people are just like me and have ran through the ISPConfig 3 Perfect Server setup about 250 times and can type in the IP address from outside of the network and say, "Hey! My website is so totally sweet and gnarly awesome."

But we're scratching our heads thinking, but... I want to use a name... not a number.

...

This is where all you totally rad gnarly internet dudes explain! Let's kick the door down and get our host names on the magical world of the interwebs!!!


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaand go!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th October 2009, 20:30
Doug G Doug G is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

You could start with this book for one

http://books.google.com/books?id=zkZ...reilly&f=false
__________________
=====
Doug G
=====
Reply With Quote
  #3  
Old 6th October 2009, 22:38
kwilhite kwilhite is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Doug G View Post
You could start with this book for one

http://books.google.com/books?id=zkZ...reilly&f=false

I've read through the first 1/4 of that and skimmed through the rest. Very informative.





Anyways, now I have registered my domain name with a registrar company. I've installed ISPConfig 3 and set up the DNS Module to what I think is correct. Could be wrong.

Should I now be attempting to use my DNS for my own server now? I mean, instead of using the ones my verizon ISP gave to me?

maybe thats why im having issues? when I try an nslookup to my domain name, it responds with my isp's dns addresses.
Reply With Quote
  #4  
Old 7th October 2009, 04:52
Doug G Doug G is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 6 Posts
 
Default

fwiw, My domains are all registered through godaddy and I use godaddy's DNS for my sites. I don't really do anything with the ispconfig3 dns server. I don't know if this is a good or bad idea but the sites all work fine both from my LAN and externally.
__________________
=====
Doug G
=====
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting up DNS (FROM BEGINNING TO END) kwilhite Tips/Tricks/Mods 7 12th April 2010 21:28
How to install OpenOficeOrg 3.0.0 in Ubuntu 8.04 ernesthagger HOWTO-Related Questions 43 23rd December 2008 14:42
Squid Proxy Caching on Linux obzerver Installation/Configuration 4 13th August 2008 19:51
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 17:25
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 14:40


All times are GMT +2. The time now is 19:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.