Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th March 2006, 10:01
sbecker sbecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Can't receive email for aliases

I have setup a website at www.xyz.com (not the real domain name) and I have created a user account for scott@xyz.com

I can send and receive email for this account fine.

I created an email alias in ISPConfig for smb@xyz.com (typed "smb" into the email alias field).

I can't receive email for this alias, and when i attempt to send to smb@xyz.com, my email bounces back with:

Code:
This is an automatically generated Delivery Status Notification

Delivery to the following recipient failed permanently:

    smb@www.xyz.com

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 550 <smb@www.xyz.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table
I checked my /etc/postfix/virtusertable file and I don't see "smb" anywhere in it. I assume this is where its supposed to be?

What i do see for xyz.com is:
Code:
scott@www.xyz.com    web6_scott
web6_scott@www.xyz.com    web6_scott
scott@xyz.com    web6_scott
web6_scott@xyz.com    web6_scott
but no mention of my aliases. When I edit the record in ISPConfig, it does show "smb" in the Email Aliases field. What gives? Is it in another file?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th March 2006, 11:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Any errors in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log?
Please post the output of
Code:
ls -la /root/ispconfig
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 29th March 2006, 03:20
sbecker sbecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nope, no errors in /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log

The only thing I could see were some warnings about not being able to set quota for a user I deleted, but was still in the recycle bin. I have since emptied the recyle bin, so probably won't see this anymore:

Code:
27.03.2006 - 22:48:18 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 929: WARNING: could not setquota -u web10_ahh 0 0 0 0 -a &> /dev/null
2
I ran "tail -f /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log" and watched what it output when I saved an email alias, which was:

Code:
28.03.2006 - 17:16:41 => INFO - Signalfile Set: update
28.03.2006 - 17:17:00 => INFO - Signalfile Set: update
28.03.2006 - 17:17:43 => INFO - Signalfile Set: update
28.03.2006 - 17:17:52 => INFO - Signalfile Set: update
Here is the output of "ls -la /root/ispconfig"

Code:
total 83
drwxr-xr-x   9 root root  1024 Mar 27 22:41 .
drwxr-xr-x   5 root root  1024 Mar 25 16:09 ..
-rw-r--r--   1 root root     0 Mar 27 23:44 .ispconfig_lock
-rw-r--r--   1 root root     8 Mar 27 22:40 .old_path_httpd_root
-rwxr-xr-x   1 root root 54208 Mar 23 22:56 cronolog
-rwxr-xr-x   1 root root  9673 Mar 23 22:56 cronosplit
drwxr-xr-x  12 root root  1024 Mar 23 22:45 httpd
drwxr-xr-x  12 root root  1024 Mar 23 22:56 isp
drwxr-xr-x   6 root root  1024 Mar 23 22:43 openssl
drwxr-xr-x   6 root root  1024 Mar 23 22:52 php
drwxr-xr-x   4 root root  1024 Mar 23 22:56 scripts
drwxr-xr-x   4 root root  1024 Mar 23 22:56 standard_cgis
drwxr-xr-x   2 root root  1024 Mar 23 22:56 sv
-rwx------   1 root root  9128 Mar 23 22:56 uninstall
Reply With Quote
  #4  
Old 29th March 2006, 13:02
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,778
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Please execute:

rm -f /root/ispconfig/.ispconfig_lock

Then restart ISPConfig:

/etc/init.d/ispconfig_server restart

When you change a user in the ispconfig interface, do the aliases get written now?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th March 2006, 21:19
sbecker sbecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No luck.

Aliases do not get written. New users don't seem to get written to /etc/postfix/virtusertable either. That was working before. Something is definitely messed up.

Should I reinstall? Can I reinstall without overwriting data?
Reply With Quote
  #6  
Old 29th March 2006, 21:29
sbecker sbecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Based on some other threads on this forum, I tried running:

Code:
rm -f /root/ispconfig/.ispconfig_lock
/root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
and of course I get:
Code:
start
Segmentation fault
I am running on a Xen VPS (Debian 3.1) with 128 megs of RAM (and 256 swap). Do you think it being a VPS could cause the Segmentation fault? I don't think I have a way of running memtest86 on it because I can't boot it from a floppy, I can only connect to it remotely and start/stop it from a web control panel.

Is there any other options?
Reply With Quote
  #7  
Old 29th March 2006, 22:07
sbecker sbecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I ran it with strace:
Code:
strace /root/ispconfig/php/php -q /root/ispconfig/scripts/writeconf.php
and the last few lines before it dies are:

Code:
fstat64(5, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=249582, ...}) = 0
lseek(5, 0, SEEK_CUR)                   = 0
lseek(5, 0, SEEK_CUR)                   = 0
write(5, "29.03.2006 - 12:05:35 => WARN - "..., 150) = 150
close(5)                                = 0
getcwd("/etc/init.d", 4096)             = 12
time(NULL)                              = 1143662735
open("/etc/passwd", O_RDONLY)           = 5
fstat64(5, {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=3093, ...}) = 0
lseek(5, 0, SEEK_CUR)                   = 0
stat64("/etc/passwd", {st_mode=S_IFREG|0644, st_size=3093, ...}) = 0
read(5, "root:x:0:0:root:/root:/bin/bash\n"..., 8192) = 3093
close(5)                                = 0
--- SIGSEGV (Segmentation fault) @ 0 (0) ---
+++ killed by SIGSEGV +++
every time. Seems to be dying when it reads the root password.
Reply With Quote
  #8  
Old 29th March 2006, 22:16
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,778
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Which linux distribution do you use? 32 or 64 Bit?

I guess the root password line in /etc/passwd contains nothing special?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 29th March 2006, 22:37
sbecker sbecker is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

32 bit.

root password line in /etc/passwd:

root:x:0:0:root:/root:/bin/bash
Reply With Quote
  #10  
Old 30th March 2006, 16:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
 
Default

Normally a segmentation fault is a hint for a hardware problem, but I don't know if this applies to virtual machines as well...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't receive email mzo Installation/Configuration 17 3rd November 2011 15:59
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 19:43
UebiMiau locks out after server receives email sbecker Installation/Configuration 2 25th March 2006 00:00
can't receive email mwebb Installation/Configuration 2 15th January 2006 19:29
Recreate email Felipe General 3 13th December 2005 21:45


All times are GMT +2. The time now is 16:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.