Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 18th September 2009, 22:28
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 932
Thanks: 16
Thanked 262 Times in 208 Posts
Default debian network stops working suddenly

Hi,

I have a really strange server problem that I've never experienced before.

The setup is a debian lenny server with latest updates, ispconfig2 and ossec installed, a hardware raid (3ware) - nothing else installed that I would call "special".

After a (i believe) random amount of time the network of this server completely(!) stops working.
That means I cannot even ping localhost or 127.0.0.1
There is nothing special in any log. /var/log/syslog, /var/log/messages, apache log, postfix log, proftp log, /var/log/kern, /var/log/dmesg - everything normal despite the fact that suddenly everything network-related stops working.

I can still do anything via serial remote console, top shows no process running (all sleeping) - load is at zero. Memory consumption normal.
I have no further idea what to do. As this is a hosting server with customers on it i can not simply re-setup the server - but I already did this before.

The complete server hardware has already been exchanged (only raid controller and disk drives have been held).

Some customers have "baseportal" installed - I do not appreciate that but I cannot believe that this could cause those problems - should be in the logs then.


Could anyone maybe point me to the right direction? Thank you.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
debian, network, networking, ping

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server name change stops webmail working shajazzi Installation/Configuration 3 16th May 2006 16:00
Perfect Xen 3.0 setup for Debian gurneyzap HOWTO-Related Questions 4 26th March 2006 11:30
The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1) cchamb2 HOWTO-Related Questions 4 9th March 2006 10:29
Debian perfect setup network problem reddogg Installation/Configuration 2 18th January 2006 22:04
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42


All times are GMT +2. The time now is 06:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.