Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st August 2009, 19:44
Gimly Gimly is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 144
Thanks: 26
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default SQL Replication Error

Hi All,

I've an error with the sql replication

Quote:
mail.espace4you.org Error Replication failed. Error: (client) in mysql server: (localhost) You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near [...]

I've delete client which do this error.

So and I want to know is there a way to delete this replication sql job because this error returns every minute and it block my jobqueue ...



Thanks in advance for your help
__________________
4 virtual machines with Debian Lenny updated on proxmox (openvz) with ISPConfig 3.0.1.6

ns1 : http(s), ftp(s), DNS Master, ISPConfig
sql : MySQL database users
mail : All mail system
ns2 : DNS Slave

ISPConfig.be Admin's

Last edited by Gimly; 31st August 2009 at 19:47.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st September 2009, 12:42
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,994
Thanks: 840
Thanked 5,647 Times in 4,457 Posts
Default

Find the corresponding item in the sys_datalog table on the master and the slave server(s) and delete it there.

Is the above the complete error message? Does it not contain the failed sql query?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 1st September 2009, 15:48
Gimly Gimly is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 144
Thanks: 26
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Hi Till,

Thanks for your reply.

In ISPConfig the message is complete but it contains data about an user.

I test delete error in sys_datalog and now it work
__________________
4 virtual machines with Debian Lenny updated on proxmox (openvz) with ISPConfig 3.0.1.6

ns1 : http(s), ftp(s), DNS Master, ISPConfig
sql : MySQL database users
mail : All mail system
ns2 : DNS Slave

ISPConfig.be Admin's
Reply With Quote
  #4  
Old 1st September 2009, 16:23
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,994
Thanks: 840
Thanked 5,647 Times in 4,457 Posts
Default

Did you update ISPConfig on all servers to 3.0.1.4b2 or just on the master?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 1st September 2009, 17:56
Gimly Gimly is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 144
Thanks: 26
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

On all servers. Why ?
__________________
4 virtual machines with Debian Lenny updated on proxmox (openvz) with ISPConfig 3.0.1.6

ns1 : http(s), ftp(s), DNS Master, ISPConfig
sql : MySQL database users
mail : All mail system
ns2 : DNS Slave

ISPConfig.be Admin's
Reply With Quote
  #6  
Old 1st September 2009, 18:07
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,994
Thanks: 840
Thanked 5,647 Times in 4,457 Posts
Default

On all servers is fine. If you would have installed it only on the master, this would explain the replication error.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd September 2009, 00:43
Gimly Gimly is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Mar 2007
Location: France
Posts: 144
Thanks: 26
Thanked 4 Times in 4 Posts
 
Default

Ok, thanks Till for the info
__________________
4 virtual machines with Debian Lenny updated on proxmox (openvz) with ISPConfig 3.0.1.6

ns1 : http(s), ftp(s), DNS Master, ISPConfig
sql : MySQL database users
mail : All mail system
ns2 : DNS Slave

ISPConfig.be Admin's
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mod_layout and php gd branov Installation/Configuration 8 2nd September 2009 16:51
LB1 Not Taking Over Shared IP Using Heartbeat 2.1.3 On FC10 64Bit asyadiqin Installation/Configuration 5 11th February 2009 21:11
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 04:38
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 19:07
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 5th October 2005 00:53


All times are GMT +2. The time now is 11:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.