Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 31st August 2009, 21:08
awe awe is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Tossa de Mar (Girona) Spain
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default Ubuntu Hardy server + OpenLDAP + Samba PDC. Simple question about groups.

Hello,

I have one question that may be silly, but still... I have a number of installations of Ubuntu 8.04 + Samba PDC + OpenLDAP for centralised authentication on the server, all working fine. In one of them, the worksations are Ubuntu 9.04. In a recent update of the worksations, sound capabilities disappeared in them and all sound was sent to Null Audio Output. PulseAudio does not seem to be running. All workstations authenticate correctly agains the LDAP server, and all users on the LDAP tree do not have any sound. There is one local user in each workstation (a local "PAM" user used for system administration only) and this user does have sound on each computer. Seemed to me like there was some sort of permission issue, i investigated, and found out that after some update users were joined to the "PulseAudio" groups 114, 115 and 116. This was automatically done by the update tool on the local PAM user, but was not done to the users in the LDAP tree.

And here come my questions:
- Can I make users of the LDAP tree to be members of more than one group?
- How?
I use LdapAdmin PHP scripts to manage the LDAP tree, and it will allow me to put only group per user.

Sorry if the question is silly, but the problem is BIG. In this company they use Skype for contacting customers, so you can imagine the problem of not having sound... I pushed them to move from Windows to some free distro of Linux and I would not want to get into trouble because of my suggestion!
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 16:59
The Perfect Server - Ubuntu Hardy Heron (Ubuntu 8.04 LTS Server): Mailfiltering melwood HOWTO-Related Questions 1 2nd September 2008 12:54
Installing Xen On An Ubuntu 8.04 (Hardy Heron) Server : Host network nonfunctional breshead HOWTO-Related Questions 3 9th May 2008 00:28
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 06:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.