Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th August 2009, 18:42
samuch samuch is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Trouble Creating Email Account

So I created a website for say, testtestlongdomainname.com. I then created the email domain but accidentally typed it as testestlongdomainname.com (missing one of the letters) and then created an email account for it.

After realizing this error, I deleted the email domain and re-created it. But, the account does not work. I took a look and noticed that in the /var/vmail/testtestlongdomainname.com folder there is not a subfolder for the email account created.

It looks like ispconfig is not properly creating the email account for some reason. I'm not sure if this is because the domain name is so long, or because I orginally typo'ed the domain name. How can I manually get this account created while this is looked into?

For clarification on length, the real domain name is 22 characters plus .com (I know, it's long but I didn't recommend it.

Thanks in advance. We just moved this user to our new ispconfig 3 server so they're freaking out.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th August 2009, 10:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,814
Thanks: 821
Thanked 5,340 Times in 4,189 Posts
Default

There is a known problem maildirmake command which hangs sometimes when a email account is created in ispconfig 3.0.1.3 which has been fixed in svn already and will be fixed in 3.0.1.4
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 8th August 2009, 13:05
samuch samuch is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for the reply. However, I'm already running 3.0.1.4. I also ran ispconfig_update_from_svn.sh just in case it would help. Any thoughts on how I can manually fix this or what I can look at?
Reply With Quote
  #4  
Old 8th August 2009, 14:35
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,814
Thanks: 821
Thanked 5,340 Times in 4,189 Posts
Default

1) Are there any changes stuck in the processing queue?
2) Enable debugging:

http://www.faqforge.com/linux/contro...n-ispconfig-3/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 8th August 2009, 14:53
samuch samuch is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I set the debug and restarted Apache. I then deleted the mailbox and created again. Here's what I see in the system-log:

Code:
2009-08-08 07:17  	our.sever.com  	Debug  	Created Maildir: su -c 'maildirmake -q 104857600S /var/vmail/longdomainname.com/ed' vmail  	
2009-08-08 07:17 	our.server.com 	Debug 	Set ownership on /var/vmail/longdomainname.com/ed 	
2009-08-08 07:17 	our.server.com 	Debug 	Call function 'user_insert' in plugin 'mail_plugin' raised by event 'mail_user_insert'. 	
2009-08-08 07:17 	our.server.com 	Debug 	Processed datalog_id 258
Then when I check that directory, still nothing.

Code:
ls
our:/var/vmail/longdomainname.com # ls
our:/var/vmail/longdomainname.com #
Reply With Quote
  #6  
Old 8th August 2009, 14:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,814
Thanks: 821
Thanked 5,340 Times in 4,189 Posts
Default

Please post the output of:

ls -la /var/vmail/longdomainname.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 8th August 2009, 14:59
samuch samuch is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
our:/var/vmail/longdomainname.com # ls -la /var/vmail/longdomainname.com/
total 8
drwx------  2 vmail vmail 4096 2009-08-07 06:31 .
drwxr-xr-x 12 vmail vmail 4096 2009-08-07 06:29 ..
our:/var/vmail/longdomainname.com #
Reply With Quote
  #8  
Old 8th August 2009, 15:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,814
Thanks: 821
Thanked 5,340 Times in 4,189 Posts
Default

Thats strange. Please run the following commands as root user and then post the ls -la again:

su vmail
maildirmake /var/vmail/longdomainname.com/ed
exit

any errors in the above command?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 8th August 2009, 15:08
samuch samuch is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I don't know what could have changed but I do have an error with maildirmake now. For reference, this is OpenSuSE 11.1.

Code:
our:/var/vmail/longdomainname.com # su vmail
vmail@our:~/longdomainname.com> maildirmake /var/vmail/longdomainname.com/ed

Program 'maildirmake' is present in package 'courier-imap', which is installed on your system.

Absolute path to 'maildirmake' is '/usr/bin/maildirmake'. Please check your $PATH variable to see whether it contains the mentioned path.

bash: maildirmake: command not found
vmail@our:~/clongdomainname.com> exit
exit
Reply With Quote
  #10  
Old 8th August 2009, 15:12
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,814
Thanks: 821
Thanked 5,340 Times in 4,189 Posts
 
Default

Ok, this explains the problems. The question is now why your path variable does not contain /usr/bin anymore or why the maildirmake command disappeared.

Please post the output of:

su vmail
echo $PATH
exit

and

ls -la /usr/bin/maildirmake

and if it is not found by ls post:

which maildirmake
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem creating email account belmont Installation/Configuration 1 28th July 2009 06:38
remote user fails in creating email account since version 2.2.23 gauthier General 2 19th April 2008 19:16
Creating an Email Account in ISPConfig pg001 General 1 6th February 2008 09:19
ISPConfig 2.2.14 released till General 48 19th July 2007 23:46
Problem with the apache (I can't start ist) M.Behrens Installation/Configuration 11 31st March 2006 10:48


All times are GMT +2. The time now is 07:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.