Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 7th August 2009, 00:45
castlecr castlecr is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Vancouver
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Any configuration required for outbound mail?

Hi,

I'm a new member of howtoforge. Thank you in advance.

My problem is as below.

Recently, I moved 3 dedicated servers (CentOS 5.3) from hosting company A to B.
After moving, outbound email is not working.

Application is using only outbound email so, I didn't configure sendmail.
The sendmail service was started and outbound email worked fine.
So, I didn't change any of mail related configuration files and just started sendmail but, not working in new hosting company.

/var/log/maillog ( any of email is not delivered. )

Aug 6 10:05:21 edu sendmail[2540]: n76H5KvU002540: from=root, size=417, class=0, nrcpts=1, msgid=<200908061705.n76H5KvU002540@edu.
testcom.com>, relay=root@localhost
Aug 6 10:05:21 edu sendmail[2541]: n76H5LYL002541: from=<root@edu.***com.com>, size=691, class=0, nrcpts=1, msgid=<200908061705.n
76H5KvU002540@edu.***com.com>, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=localhost.localdomain [127.0.0.1]
Aug 6 10:05:21 edu sendmail[2540]: n76H5KvU002540: to=epark@wedoteq.com, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:01, xdelay=00:00:00, mail
er=relay, pri=30417, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (n76H5LYL002541 Message accepted for delivery)
Aug 6 10:05:23 edu sendmail[2543]: n76H5LYL002541: to=<epark@****teq.com>, ctladdr=<root@edu.***com.com> (0/0), delay=00:00:02, x
delay=00:00:02, mailer=esmtp, pri=120691, relay=aspmx.l.google.com. [209.85.199.114], dsn=2.0.0, stat=Sent (OK 1249578326 k2si14476
645rvb.6)
Aug 6 10:30:51 edu sendmail[2991]: n76HULfl002991: localhost.localdomain [127.0.0.1] did not issue MAIL/EXPN/VRFY/ETRN during conn
ection to MTA
~
~

Do I need something to install or configure to make outbound email work?
Does it any matter with hosting company's environment for sending out email?
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
outbout mail, sendmail

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Exim Gateway with mailwatch (Unable to receive emails) siul0_0 HOWTO-Related Questions 10 8th May 2009 23:00
Help configure Postfix to use alt port 465 or 587 BoloMarkIII Installation/Configuration 10 16th March 2009 17:57
Mail System Error - Returned Mail tristanlee85 General 16 16th March 2008 09:40
postfix-tls sasl2 mysql courier-authmysql gabrix Server Operation 4 12th January 2007 22:09


All times are GMT +2. The time now is 07:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.