Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 13th August 2007, 17:43
ProServ-uk.com ProServ-uk.com is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation ispconfig web-server offline

hi all,

i have tried rebooting the server and ive tried restarting the web-server service but it just doesnt seem to want to work can anyone help ?,


Regards rickie
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th August 2007, 14:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Do you mean the main Apache or ISPConfig's Apache? What's the output of
Code:
netstat -tap
?

Any errors in the error logs of the main Apache or ISPConfig's Apache (/root/ispconfig/httpd/logs)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th August 2007, 14:56
ProServ-uk.com ProServ-uk.com is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ispconfigs web-server isnt online and wont come online,


the out put of netstat -tap is :



[root@s3 ~]# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 2002/mysqld
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1639/portmap
tcp 0 0 192.168.2.10:domain *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 192.168.2.6:domain *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 s3.proserv-uk.com:domain *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 *:53718 *:* LISTEN 1657/rpc.statd
tcp 0 0 s3.proserv-uk.com:ipp *:* LISTEN 1877/cupsd
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 2084/master
tcp 0 0 s3.proserv-uk.com:rndc *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 2024/dovecot
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 2024/dovecot
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 2024/dovecot
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 2024/dovecot
tcp 0 0 *:hosts2-ns *:* LISTEN 2112/httpd
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 2094/proftpd: (acce
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1895/sshd
tcp 0 0 localhost:rndc *:* LISTEN 1593/named
tcp 0 0 *:https *:* LISTEN 2112/httpd
tcp 0 296 ::ffff:192.168.2.6:ssh ::ffff:192.168.2.3:3833 ESTABLISHED 2193/0
Reply With Quote
  #4  
Old 14th August 2007, 14:59
ProServ-uk.com ProServ-uk.com is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

these erros are in the log file :

[Tue Aug 14 01:44:12 2007] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Tue Aug 14 13:58:36 2007] [crit] (98)Address already in use: make_sock: could not bind to port 81
Reply With Quote
  #5  
Old 15th August 2007, 18:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

You have something else running on port 81.

Quote:
tcp 0 0 *:hosts2-ns *:* LISTEN 2112/httpd
Did you configure your main Apache to run on port 81?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 26th July 2009, 07:40
morrisgrill morrisgrill is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I have a similar problem too.

Hi, I installed IspConfig 3.0.1.3 on a Debian Lenny (KDE) platform Succesfully, i go to server1.example.com:8080 and show me administrators page. But maybe it have a bug, when i create a new website (ex. newwebsite.com) i look it on konqueror and drops me an error "website not found" then i take a look on /etc/hosts and i have just
Code:
127.0.0.1    localhost.localdomain   localhost
192.168.0.100   server1.example.com   server1
And another problem... On Monitor tells Ftp Server is offline. I don't know what to do.

My Internet Connections are:
0 0 localhost.localdo:10024 *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdo:10025 *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:5901 *:* LISTEN 3745/Xvnc4
tcp 0 0 localhost.localdo:spamd *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:x11-1 *:* LISTEN 3745/Xvnc4
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN -
tcp 0 0 server1.compubli:domain *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN -
tcp 0 0 server1.compubli.co:ipp *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdoma:ipp *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:60026 *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:7741 *:* LISTEN -
tcp 1 1 server1.compubli.:58794 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 1 1 server1.compubli.:58798 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 0 0 server1.compubli.c:5901 192.168.0.2:51590 ESTABLISHED 3745/Xvnc4
tcp 1 1 server1.compubli.:58796 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 0 0 server1.compubli.c:5901 192.168.0.2:51667 ESTABLISHED 3745/Xvnc4
tcp6 0 0 [::]:imaps [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]op3s [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:5800 [::]:* LISTEN 3622/kded [kdeinit]
tcp6 0 0 [::]:5900 [::]:* LISTEN 3622/kded [kdeinit]
tcp6 0 0 [::]op3 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:imap2 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:http-alt [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:www [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:domain [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:ssh [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 localhost:ipp [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 localhost:953 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:https [::]:* LISTEN -
Reply With Quote
  #7  
Old 27th July 2009, 13:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by morrisgrill View Post
Hi, I installed IspConfig 3.0.1.3 on a Debian Lenny (KDE) platform Succesfully, i go to server1.example.com:8080 and show me administrators page. But maybe it have a bug, when i create a new website (ex. newwebsite.com) i look it on konqueror and drops me an error "website not found" then i take a look on /etc/hosts and i have just
Code:
127.0.0.1    localhost.localdomain   localhost
192.168.0.100   server1.example.com   server1
Does the DNS record for newwebsite.com point to your server?

Quote:
Originally Posted by morrisgrill View Post
And another problem... On Monitor tells Ftp Server is offline. I don't know what to do.

My Internet Connections are:
0 0 localhost.localdo:10024 *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdo:10025 *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdo:mysql *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:5901 *:* LISTEN 3745/Xvnc4
tcp 0 0 localhost.localdo:spamd *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:x11-1 *:* LISTEN 3745/Xvnc4
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN -
tcp 0 0 server1.compubli:domain *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.locald:domain *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN -
tcp 0 0 server1.compubli.co:ipp *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdoma:ipp *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN -
tcp 0 0 localhost.localdoma:953 *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:60026 *:* LISTEN -
tcp 0 0 *:7741 *:* LISTEN -
tcp 1 1 server1.compubli.:58794 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 1 1 server1.compubli.:58798 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 0 0 server1.compubli.c:5901 192.168.0.2:51590 ESTABLISHED 3745/Xvnc4
tcp 1 1 server1.compubli.:58796 dal-agg-n40.panther:www LAST_ACK -
tcp 0 0 server1.compubli.c:5901 192.168.0.2:51667 ESTABLISHED 3745/Xvnc4
tcp6 0 0 [::]:imaps [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]op3s [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:5800 [::]:* LISTEN 3622/kded [kdeinit]
tcp6 0 0 [::]:5900 [::]:* LISTEN 3622/kded [kdeinit]
tcp6 0 0 [::]op3 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:imap2 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:http-alt [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:www [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:domain [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:ssh [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 localhost:ipp [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 localhost:953 [::]:* LISTEN -
tcp6 0 0 [::]:https [::]:* LISTEN -
Run
Code:
/etc/init.d/pure-ftpd restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig running on default web server (port 80) geek.de.nz Installation/Configuration 3 31st March 2008 10:32
Setting up a backup mail server setup with two installations of ISPConfig zitch Tips/Tricks/Mods 7 30th December 2006 10:07
Need a Server to run ISPCONFIG on ! Look Here... jockstrap Tips/Tricks/Mods 23 27th July 2006 11:46
Unable to open ISPConfig Web neu2linux Installation/Configuration 27 25th May 2006 14:09
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16


All times are GMT +2. The time now is 12:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.