#1  
Old 6th July 2009, 06:51
pebkac pebkac is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 132
Thanks: 2
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default Website loads slow at first

Hey all, I have 10 domains on a ispconfig 3 ubuntu 9.04 (perfect). One thing I notice is that when I go to any of the domains, it takes like 10 seconds to start loading the index, once in the ste it flies though, but it is concerning, and not sure if it is ISPConfig or what. I have a dedicated T1 with Covad for this server. Speed is great on it when I run speedtests.

You can see what I mean by checking them out.

www.exeba.com
www.e-scan.com
www.escantech.com
www.escan-uk.com
www.escan-ie.com

Any input would be greatly appreciated.


--Steve
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th July 2009, 09:18
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,704
Thanks: 819
Thanked 5,321 Times in 4,174 Posts
Default

Quote:
One thing I notice is that when I go to any of the domains, it takes like 10 seconds to start loading the index, once in the ste it flies though, but it is concerning, and not sure if it is ISPConfig or what.
ISPConfig is a hosting contraol panel and not your webserver, so ISPConfig can not increase or decrease the speed of your pages.

Instead of looking at ispconfig you should check the load of your server and e.g. install a php binary cache like eaccelerator. Also you should check that the nameservers in /etc/resolv.conf are responding fast and that the hostname of your server exists in dns.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 6th July 2009, 09:31
pebkac pebkac is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 132
Thanks: 2
Thanked 7 Times in 7 Posts
 
Default

Thanks, the load is very light as it is the weekend

root@debian-srv:/# uptime
00:30:26 up 1 day, 15:51, 1 user, load average: 0.00, 0.00, 0.07


I was just making sure I did not miss something. As I have a few other sites but they are using ispconfig 2 and run very fast. I will check out the other stuff.


--Steve
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Website without ww in url slow to load. rbertalott Installation/Configuration 5 30th December 2008 13:16
Squid: too slow for some websites cooljai Server Operation 1 19th April 2008 23:17
server loads up and is VERY slow jag7720 General 16 4th April 2008 19:09
cannot receive emails after made website online llamy General 20 27th December 2007 01:14
really slow website access itgroup Installation/Configuration 2 17th July 2006 15:21


All times are GMT +2. The time now is 04:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.