Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 19th March 2006, 13:11
geek.de.nz geek.de.nz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via ICQ to geek.de.nz Send a message via MSN to geek.de.nz
Default

Actually, mail delivery is working when I use another email account. So, when I send from myemail@hotmail.com to webmaster@mydomain.com it works fine, i.e. gets forwarded to my gmail account. Only when I sent the email from my gmail account to webmaster@mydomain.com I would not get it back in my gmail. So, this must be a filter gmail has set up ;-).

Next issue:
I got another domain (myotherdomain.com) and want to be able to receive/forward email from that account as well. How do I configure that?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 19th March 2006, 13:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by geek.de.nz
Actually, mail delivery is working when I use another email account. So, when I send from myemail@hotmail.com to webmaster@mydomain.com it works fine, i.e. gets forwarded to my gmail account. Only when I sent the email from my gmail account to webmaster@mydomain.com I would not get it back in my gmail. So, this must be a filter gmail has set up ;-).
So you're in fact talking about sending emails from webmaster@mydomain.com instead of receiving?
You should check that you're not listed on a blacklist and that you have proper PTR and SPF records for your domain.
Maybe you should contact the Gmail support and ask about their spam policies and why your emails get blocked.

Quote:
Originally Posted by geek.de.nz
Next issue:
I got another domain (myotherdomain.com) and want to be able to receive/forward email from that account as well. How do I configure that?
Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 19th March 2006, 14:32
geek.de.nz geek.de.nz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via ICQ to geek.de.nz Send a message via MSN to geek.de.nz
Default

Thanks, but there is no issue with mail being blocked. The only thing that doesn't work is when I send email from my gmail account to my server (me@gmail.com -> webmaster@mydomain.com) and it should get forwarded to my gmail account (webmaster@mydomain.com -> me@gmail.com), but it doesn't, so I'm guessing gmail is filtering mail that is from yourself out of the inbox. Maybe to prevent you from sending large files to yourself or something. Everything else works fine.

Now I only want to set up another domain, and probably a lot more domains to receive/send email and I need to read up on how to do that efficiently. :-)
Reply With Quote
  #14  
Old 20th March 2006, 12:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by geek.de.nz
Now I only want to set up another domain, and probably a lot more domains to receive/send email and I need to read up on how to do that efficiently. :-)
Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
postfix ISPconfig problem matehortua Installation/Configuration 8 3rd September 2006 17:03
Mandriva with ISPConfig for Postfix sent mail to Yahoo & Hotmail lexcomputer Installation/Configuration 9 24th September 2005 17:24
Mail not accepting username and password! nformosa General 9 14th September 2005 09:58
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 17:28


All times are GMT +2. The time now is 10:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.