Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12th June 2009, 11:13
mrtero mrtero is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rjukan
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default SpamSnake - missing /var/run/MailScanner/

I seem to have some trouble with finding a folder that keeps coming up if some logs.

The following log is from /var/log/messages

Code:
tail -f /var/log/messages
Code:
Jun 12 10:18:19 postrens1 MailScanner: Cannot write pid file /var/run/MailScanner/MailScanner.pid, No such file or directory
Jun 12 10:18:19 postrens1 MailScanner: MailScanner setting GID to www-data (33)
Jun 12 10:18:19 postrens1 MailScanner: MailScanner setting UID to postfix (110)
Jun 12 10:18:20 postrens1 MailScanner: Cannot write pid file /var/run/MailScanner/MailScanner.pid, No such file or directory
Jun 12 10:40:26 postrens1 MailScanner: Cannot write pid file /var/run/MailScanner/MailScanner.pid, No such file or directory
Jun 12 10:40:26 postrens1 MailScanner: MailScanner setting GID to www-data (33)
Jun 12 10:40:26 postrens1 MailScanner: MailScanner setting UID to postfix (110)
Jun 12 10:40:27 postrens1 MailScanner: Cannot write pid file /var/run/MailScanner/MailScanner.pid, No such file or directory
This error accrue every time I restart the Mailscanner service
Code:
/etc/init.d/mailscanner restart
Anything I need to look into? or is there a way to remove this error/warning?

Any help would be much appreciated

Last edited by mrtero; 12th June 2009 at 11:27.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th June 2009, 10:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Try this:
Code:
mkdir /var/run/MailScanner
chmod 777 /var/run/MailScanner
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th June 2009, 20:48
mrtero mrtero is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rjukan
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So i guess the folder has no other purpose than to hold the pid file then?

Thanks for the reply

[Edit]
Tryd it btw, and worked like a charm
Reply With Quote
  #4  
Old 15th June 2009, 07:26
mrtero mrtero is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rjukan
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Huuum .. got a strange thing going on here.

It seems that the error messages return every time I reboot the server :-/

Any clue?
Reply With Quote
  #5  
Old 15th June 2009, 14:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /var/run/
after a reboot?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 15th June 2009, 14:54
mrtero mrtero is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rjukan
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
root@postrens1:~# ls -la /var/run/
total 44
drwxr-xr-x 12 root       root        480 2009-06-15 14:53 .
drwxr-xr-x 15 root       root       4096 2009-06-09 14:30 ..
drwxr-xr-x  2 root       root         40 2009-06-15 14:52 apache2
-rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 apache2.pid
-rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 atd.pid
drwxr-xr-x  3 root       root         60 2009-06-15 14:52 bind
drwxr-xr-x  2 clamav     clamav      100 2009-06-15 14:52 clamav
-rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 console-kit-daemon.pid
-rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 crond.pid
----------  1 root       root          0 2009-06-15 14:52 crond.reboot
drwxr-xr-x  2 messagebus messagebus   80 2009-06-15 14:52 dbus
drwxr-xr-x  2 dcc        dcc          40 2009-06-15 14:52 dcc
drwxr-xr-x  2 klog       klog        100 2009-06-15 14:52 klogd
-rw-r--r--  1 root       root          0 2009-06-15 14:53 mailq.lock
-rw-r--r--  1 root       root        433 2009-06-15 14:52 motd
drwxr-xr-x  2 mysql      root         80 2009-06-15 14:52 mysqld
drwxr-xr-x  2 root       root         60 2009-06-15 14:52 network
-rw-r--r--  1 root       root          4 2009-06-15 14:52 ntpd.pid
-rw-r--r--  1 root       root          2 2009-06-15 14:52 sendsigs.omit
drwxr-xr-x  2 root       root         40 2009-06-15 14:52 sendsigs.omit.d
drwxr-xr-x  2 root       root         40 2009-06-15 14:52 sshd
-rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 sshd.pid
-rw-r--r--  1 root       root          5 2009-06-15 14:52 syslogd.pid
-rw-rw-r--  1 root       utmp       3456 2009-06-15 14:52 utmp
root@postrens1:~#
Reply With Quote
  #7  
Old 16th June 2009, 08:29
mrtero mrtero is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rjukan
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I guess i have overlooked something in the guide that might help,

- http://howtoforge.org/the-perfect-sp...ubuntu-8.04-p5

Quote:
9.17 Fix for Ubuntu 8.04 (kept removing directories upon reboot)
Edit /etc/rc.local and add the following before the exit line:
Code:
mkdir /var/run/MailScanner
mkdir /var/lock/subsys
mkdir /var/lock/subsys/MailScanner
chown -R postfix:www-data /var/run/MailScanner
chown -R postfix:www-data /var/lock/subsys/MailScanner
/etc/init.d/postfix restart
/etc/init.d/mailscanner restart
The reason I didn't even think to read this, is that its all strikethrough.
Reply With Quote
  #8  
Old 17th June 2009, 20:05
mrtero mrtero is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rjukan
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just an update , this didn't solve my problem :P

I can refer to another with the same problem tho, although, I do not believe that the problem got solved there either ^^

- http://howtoforge.org/forums/showthr...ctories+reboot

What i did notice, was that Rocky made change to hes tutorial in that thread
Quote:
Harry,

Did you comment out the following in /etc/rc2.d/S20mailscanner?

Code:
Code:
#check_dir /var/spool/MailScanner       ${user:-mail} ${group:-mail}
#check_dir /var/lib/MailScanner         ${user:-mail} ${group:-mail}
#check_dir /var/run/MailScanner         ${user:-mail} ${group:-mail}
#check_dir /var/lock/subsys/MailScanner ${user:-mail} ${group:-mail}
If not, edit it so that it looks like the above and restart your system. Check your log and let me know if that worked.

Rocky
Reply With Quote
  #9  
Old 30th June 2009, 13:06
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Hey,

Are you following the new guide or the old guide?

Rocky
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #10  
Old 30th June 2009, 14:34
mrtero mrtero is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Rjukan
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

This would be for the old guide :P sorry, this was posted before I knew that there where two SpamSnake guides.

I do however have a working version of SpamSnake with ubuntu 8.04 running today, with just a few minor problems.

Cant remember how I solved this issue tho :/

I will however reinstall this server at some point, and at the same time make a note of all the changes that I have to do to make it work : ) don't know if that would be to any interest for you : )
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
/var/run/mailscanner/, cannot write pid file, mailscanner, messages, no such file or directory

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spamsnake with a 2nd mail server. How 2 redirect SMTP connections teixeira Server Operation 11 18th November 2008 14:00
Backuppc : ssh always ask for password Trollineto Installation/Configuration 11 28th March 2008 14:09
ISPConfig on a RaQ2 mattm Installation/Configuration 12 23rd January 2008 18:17
required modules missing etag1949 Installation/Configuration 2 2nd June 2006 14:13
Help....package missing sbovisjb1 Installation/Configuration 3 31st March 2006 11:14


All times are GMT +2. The time now is 17:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.