Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th June 2009, 03:33
Bebop17 Bebop17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 15
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Upgraded ISPConfig 2 can't see content

I just upgraded ISPConfig from 2.x to 2.2.32. At the same time, I changed the hostname (and NS domains). It took several tries but it is working almost fine now. It was originally set up using the Perfect Server How-To. OS is Centos 5.3, on a server with 2 IPS serving as NS1 and NS2.

It is working fine except that no resellers, clients or sites are showing up in ISPConfig. The sites are still there in /var/www, I can access them (via IP) by FTP, I can get into their databases via phpMyAdmin - I just can't see them in ISPConfig. And of course their DNS records all need to be updated with the new domain for server and NS.

Yes, I deleted /root/ispconfig to redo the upgrade. No, there is no backup in /tmp.

My question is what is the best way to get everything sorted out to keep ISPConfig happy? To get the clients, sites etc. showing in ISPConfig, the DNS records fixed, not sure what else - virtualhost stuff maybe. Should I do it all manually or leave some of it to be done from within ISPConfig afterward?

And I'm curious - I actually have very few sites, and none that I couldn't easily recreate - what would be involved in changing over to ISPConfig 3 from this setup? I understand there is no upgrade path. I think I would need to uninstall ISPConfig 2, and replace (my lovely chrooted) BIND with MyDNS. What else would I have to do?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th June 2009, 10:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,579
Thanks: 792
Thanked 4,980 Times in 3,901 Posts
Default

Quote:
Yes, I deleted /root/ispconfig to redo the upgrade.
This is the reason why you lost your ispconfig setup. By removing /root/ispconfig you wiped out your old installation and the ispconfig installer started in install mode instead of update mode which deleted the ispconfig database. If you dont have a backup of the ispconfig database your setup can not be restored except of adding everything manually again.

Quote:
And I'm curious - I actually have very few sites, and none that I couldn't easily recreate - what would be involved in changing over to ISPConfig 3 from this setup? I understand there is no upgrade path. I think I would need to uninstall ISPConfig 2, and replace (my lovely chrooted) BIND with MyDNS. What else would I have to do?
Make a backup of your sites and databases, format the server and install ispconfig 3 as described in the perfect setup guide for ispconfig 3. ISPConfig 3 can not be installed on a server that has run ispconfig 2 before.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 20th June 2009, 22:17
Bebop17 Bebop17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 15
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks!

I knew I backed things up. Looking at the databases via phpMyAdmin, I see the new empty database, db_ispconfig - and I also see the *old* database, ispconfig_db.

So now is it just a matter of telling ISPConfig to use the old one? and if so where do I make the change?
Reply With Quote
  #4  
Old 20th June 2009, 22:48
Bebop17 Bebop17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 15
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Found it - edited config.inc.php in /home/admispconfig/ispconfig/lib.
Reply With Quote
  #5  
Old 20th June 2009, 23:57
Bebop17 Bebop17 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 15
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

But BIND choked. Arrgh.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgraded but forgot password.. ispconfig server dont start - what now? teveo1 Installation/Configuration 2 30th August 2007 09:00
ISPConfig Roadmap till Developers' Forum 26 10th June 2007 22:38
ISPConfig 2.3.1-dev released till General 0 8th May 2006 22:18
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16


All times are GMT +2. The time now is 12:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.