#1  
Old 13th June 2009, 21:23
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default smtp service offline

Gentlemen,

Today I noticed that smtp-service was offline !
So I rebooted my Linux box to see if there are errors at boot, there was one :
  • Error Local socket file /var/spool/amavisd/clamd.sock is in use by an other proces
So I gues it is something with clamav I tried /etc/init.d/clamd.amavisd restart, both stopping and starting failed.

I also repeated the yum install amavisd-new clamav ... part from the perfect server fedora 10 tut. Without succes.

The only thing that is different than yesterday is that I upgraded Fedora 10 to Fedora 11.

Anyone knows what to do ?

PS I attached mail.log, mail-warn.log, system.log and clamav.log just in case ....
Attached Files
File Type: txt mail.txt (8.0 KB, 341 views)
File Type: txt mail-warn.txt (8.2 KB, 382 views)
File Type: txt system.txt (8.6 KB, 435 views)
File Type: txt clamav.txt (8.0 KB, 480 views)
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th June 2009, 14:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Have you tried to delete /var/spool/amavisd/clamd.sock and restart clamd?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th June 2009, 22:10
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

@ Falko

No, I did not, but I will do it right now

Thank you
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
  #4  
Old 15th June 2009, 17:50
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

@ Falko,

Like you said I deleted clamd.sock, but unfortunatly without a working smtp server.

Do you think it is possible Fedora 11 and ISPConfig v3x ? There is a tut. for a perfect Fedora 11 server with ISPConfig v2x. and maybe that is for a reason.
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
  #5  
Old 16th June 2009, 16:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by robertlouwen View Post
Do you think it is possible Fedora 11 and ISPConfig v3x ?
I've tried it, but did not succeed. It wasn't possible to build Courier RPMs from the sources on Fedora 11...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
clamav, fedora 11, ispconfig 3.0.1.3, smtp

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Undelivered Mail Returned to Sender Error202 General 5 7th May 2009 11:14
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Postfix issues NewMee Installation/Configuration 7 20th April 2009 18:52
Help configure Postfix to use alt port 465 or 587 BoloMarkIII Installation/Configuration 10 16th March 2009 17:57
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47


All times are GMT +2. The time now is 13:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.