Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 10th March 2006, 17:00
gurneyzap gurneyzap is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is my second time around. Same error. I'm going to do another fresh install today.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 13th March 2006, 15:49
gurneyzap gurneyzap is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Same error after 3rd install. Any ideas before I give up and try a Windows solution? Thanks.

/etc/amavis# /etc/init.d/amavis restart
Stopping amavisd: (not running).
Starting amavisd: Error in config file /etc/amavis/amavisd.conf: syntax error at /etc/amavis/amavisd.conf line 13, near ")"
(failed).
Reply With Quote
  #13  
Old 13th March 2006, 18:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

I have no idea what's wrong on your system if you're absolutely sure you don't have Windows linebreaks in /etc/amavisd.conf (something like this happens for example, if you save the file on a Windows PC and then transfer it to the Linux system).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #14  
Old 13th March 2006, 20:59
gurneyzap gurneyzap is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did a copy and paste. I'll download rawwite and give that a try. Something else, when first going through setup and I issued the command "/etc/init.d/saslauthd" restart it worked fine Now I get "Starting SASL Authentication daemon: (failed). Also when creating SSL cert for TLS, I do not get ask the question "Enter the Fully Qualified Domain Name of the system" Any thoughts on these two items. Thanks.
Reply With Quote
  #15  
Old 13th March 2006, 22:14
gurneyzap gurneyzap is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Save the file to my pc and ran rawwrite and ftpd it over. It Works! Not sure what happend using just copy and paste.
I've finished the howto and got the 250-StARTTLS AND 250-AUTH just like in the howto. I could not connect via outlook so I did a reboot of the mail server, MS workflow
Now when doing the telnet localhost 25 it hangs at the 220 server name. Sasl is still not restarting when doing "/etc/init.d/saslauthd restrart"
Reply With Quote
  #16  
Old 14th March 2006, 00:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gurneyzap
Now when doing the telnet localhost 25 it hangs at the 220 server name.
That's normal. Now you can type
Code:
ehlo localhost
and then
Code:
quit
or just
Code:
quit
to leave telnet.

Quote:
Originally Posted by gurneyzap
Sasl is still not restarting when doing "/etc/init.d/saslauthd restrart"
Anything in the mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 14th March 2006, 17:17
gurneyzap gurneyzap is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm not sure what ot post so here is a portion of my logs:

mail2:/var/log# more mail.warn
Mar 14 09:14:17 mail2 dccproc[1744]: socket(UDP): Address family not supported by protocol
Mar 14 10:01:16 mail2 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:12.107.55.130], time=0
Mar 14 10:02:00 mail2 authdaemond.mysql: failed to connect to mysql server (server=localhost, userid=mail_admin)
Mar 14 10:02:05 mail2 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:12.107.55.130]
Mar 14 10:02:09 mail2 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:12.107.55.130], time=9
Mar 14 10:02:09 mail2 authdaemond.mysql: failed to connect to mysql server (server=localhost, userid=mail_admin)
Mar 14 10:02:14 mail2 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:12.107.55.130]
mail2:/var/log# more mail.log
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: starting. amavisd-new at mail2 amavisd-new-20030616-p10, Unicode aware
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Perl version 5.008004
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Amavis::Conf 1.15
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Archive::Tar 1.23
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Archive::Zip 1.14
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Compress::Zlib 1.34
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Convert::TNEF 0.17
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Convert::UUlib 1.051
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module DBI 1.46
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module DB_File 1.808
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module MIME::Entity 5.417
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module MIME::Parser 5.417
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module MIME::Tools 5.417
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Mail::Header 1.62
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Mail::Internet 1.62
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Mail::SpamAssassin 3.000003
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Net::Cmd 2.26
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Net:NS 0.48
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Net::SMTP 2.29
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Net::Server 0.87
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Time::HiRes 1.59
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1366]: Module Unix::Syslog 0.100
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Found $file at /usr/bin/file
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: No $arc, not using it
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Found $gzip at /bin/gzip
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Found $bzip2 at /usr/bin/bzip2
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: No $lzop, not using it
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: No $lha, not using it
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Found $unarj at /usr/bin/arj
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Found $uncompress at /bin/uncompress
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: No $unfreeze, not using it
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: No $unrar, not using it
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Found $zoo at /usr/bin/zoo
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Found $cpio at /bin/cpio
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Using internal av scanner code for (primary) Clam Antivirus-clamd
Mar 14 09:14:02 mail2 amavis[1367]: Found secondary av scanner Clam Antivirus - clamscan at /usr/bin/clamscan
Mar 14 09:14:06 mail2 authdaemond.mysql: modules="authmysql", daemons=5
Mar 14 09:14:07 mail2 dccifd[1477]: 1.2.74 listening to /var/lib/dcc/dccifd
Mar 14 09:14:11 mail2 postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Mar 14 09:14:11 mail2 postfix/master[1682]: daemon started -- version 2.1.5
Mar 14 09:14:17 mail2 dccproc[1744]: socket(UDP): Address family not supported by protocol
Mar 14 10:01:16 mail2 imaplogin: Connection, ip=[::ffff:12.107.55.130]
Mar 14 10:01:16 mail2 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:12.107.55.130], time=0
Mar 14 10:02:00 mail2 imaplogin: Connection, ip=[::ffff:12.107.55.130]
Mar 14 10:02:00 mail2 authdaemond.mysql: failed to connect to mysql server (server=localhost, userid=mail_admin)
Mar 14 10:02:05 mail2 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:12.107.55.130]
Mar 14 10:02:09 mail2 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:12.107.55.130], time=9
Mar 14 10:02:09 mail2 imaplogin: Connection, ip=[::ffff:12.107.55.130]
Mar 14 10:02:09 mail2 authdaemond.mysql: failed to connect to mysql server (server=localhost, userid=mail_admin)
Mar 14 10:02:14 mail2 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:12.107.55.130]
mail2:/var/log# Mar 14 10:02:05 mail2 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:12.107.55.130]
-bash: Mar: command not found
mail2:/var/log# Mar 14 10:02:09 mail2 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:12.107.55.130], time=9
-bash: Mar: command not found
mail2:/var/log# Mar 14 10:02:09 mail2 imaplogin: Connection, ip=[::ffff:12.107.55.130]
-bash: Mar: command not found
mail2:/var/log# Mar 14 10:02:09 mail2 authdaemond.mysql: failed to connect to mysql server (server=localhost, userid=mail_admin)
-bash: syntax error near unexpected token `('
mail2:/var/log# Mar 14 10:02:14 mail2 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:12.107.55.130]
-bash: Mar: command not found
mail2:/var/log#
Reply With Quote
  #18  
Old 14th March 2006, 18:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gurneyzap
mail2:/var/log# Mar 14 10:02:09 mail2 imaplogin: Connection, ip=[::ffff:12.107.55.130]
-bash: Mar: command not found
mail2:/var/log# Mar 14 10:02:09 mail2 authdaemond.mysql: failed to connect to mysql server (server=localhost, userid=mail_admin)
-bash: syntax error near unexpected token `('
mail2:/var/log# Mar 14 10:02:14 mail2 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:12.107.55.130]
-bash: Mar: command not found
mail2:/var/log#
You should also check all the other configuration files for Windows linebreaks.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 16th March 2006, 17:21
gurneyzap gurneyzap is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No line breaks but I had a 1 letter typo :-(
I can now send and receive email!! Now to setup a web mail frontend. I do not see a howto on Squirrelmail. Any pit falls for a newbie installing this that you know of? Thanks for all your help!
Reply With Quote
  #20  
Old 16th March 2006, 18:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by gurneyzap
Any pit falls for a newbie installing this that you know of?
No. But you could also try sqwebmail, as described here: http://workaround.org/articles/ispmail-sarge/#webmail
It gives you autoresponders.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota... killfrog HOWTO-Related Questions 3 25th September 2009 22:45
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 02:41
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 12:47
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs Rocky Installation/Configuration 24 9th February 2006 12:08
Backup the Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Qu rogierbanis HOWTO-Related Questions 1 13th January 2006 10:34


All times are GMT +2. The time now is 12:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.