Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 10th June 2009, 16:57
Slowhand Slowhand is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 96
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Newb: Need mail server settings (Roundcube installer driving me insane...)

Hi,

I'm on the final straight with my 'Perfect Server Ubuntu 8.04 LTS' server with ISPc3.

I'm trying to install Roundcube.

I get green lights everywhere but I can't get my mailserver settings right.

If my server is called sierra.qwerty.com, please help me with the following:

The Roundcube installer asks:
Code:
default_host
    The IMAP host(s) chosen to perform the log-in?
To use SSL/IMAPS connection, type ssl://hostname
ssl://sierra.qwerty.com? Doesn't seem to work...
The port should be 143?

also
Code:
SMTP Settings

smtp_server?

Use this host for sending mails

To use SSL connection, set ssl://smtp.host.com
ssl://smtp.sierra.qwerty.com?
Doesn't seem to work...

This is netstat -tap if it's useful...
Code:
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 localhost.localdo:10024 *:*                     LISTEN      5312/amavisd (maste
tcp        0      0 localhost.localdo:10025 *:*                     LISTEN      3961/master     
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql *:*                     LISTEN      5386/mysqld     
tcp        0      0 localhost.localdo:spamd *:*                     LISTEN      5450/spamd.pid  
tcp        0      0 *:webcache              *:*                     LISTEN      22612/apache2   
tcp        0      0 *:www                   *:*                     LISTEN      22612/apache2   
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN      5955/pure-ftpd (SER
tcp        0      0 sierra.qwerty:domain *:*                     LISTEN      5876/mydns      
tcp        0      0 localhost.locald:domain *:*                     LISTEN      5876/mydns      
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      3961/master     
tcp        0      0 *:https                 *:*                     LISTEN      22612/apache2   
tcp        0      0 localhost.localdo:58110 localhost.localdoma:www TIME_WAIT   -               
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql localhost.localdo:36148 ESTABLISHED 5386/mysqld     
tcp        0      0 localhost.localdo:47982 localhost.localdoma:ftp TIME_WAIT   -               
tcp        0      0 localhost.localdo:36148 localhost.localdo:mysql ESTABLISHED 5410/amavisd (ch2-a
tcp        1      0 localhost.localdo:49448 localhost.localdo:mysql CLOSE_WAIT  5411/amavisd (ch1-a
tcp6       0      0 [::]:imaps              [::]:*                  LISTEN      3884/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:pop3s              [::]:*                  LISTEN      5863/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:pop3               [::]:*                  LISTEN      5843/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:imap2              [::]:*                  LISTEN      5804/couriertcpd
tcp6       0      0 [::]:ftp                [::]:*                  LISTEN      5955/pure-ftpd (SER
tcp6       0      0 ip6-localhost:domain    [::]:*                  LISTEN      5876/mydns      
tcp6       0      0 [::]:ssh                [::]:*                  LISTEN      5278/sshd       
tcp6       0      0 sierra.qwerty:ssh 192.168.0.6%31137:63020 ESTABLISHED 6488/sshd: slowhand
tcp6       0      0 sierra.qwerty:ssh 192.168.0.6%31137:63176 ESTABLISHED 22747/sshd: slowhand
The errors I'm getting are
Code:
Connecting to ssl://localhost...
IMAP connect:  NOT OK(Authentication for slowhand failed (LOGIN): "a001 NO Login failed.")

Test SMTP settings

Server: ssl://localhost
Port: 465
User: (none)
Password: (none)

Trying to send email...
SMTP send:  NOT OK(Connection failed: Failed to connect socket: Connection refused)
I've tried a zillion variations on the host name...

Thanks guys...

S

Last edited by Slowhand; 10th June 2009 at 20:02.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
procmail can't write Hellbound General 27 8th June 2009 21:51
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Postfix problem: lost connection after CONNECT from unknown fernando_torrez Server Operation 5 30th November 2007 14:17
Problems with Postfix Mysql Courier PatrickAdrichem Installation/Configuration 3 13th April 2007 15:44


All times are GMT +2. The time now is 16:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.