#1  
Old 6th June 2009, 13:26
ChristianFe ChristianFe is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Few minor post install problems

I've got ISPConfig 3.0.1.3 running on a Debian 5.0 system, following Falko's howto. Everything runs smooth, emails get checked for spam/viruses. Great so far.

Now I've got a few questions that I didn't find answers for yet:

1. To deactivate DNS (to save RAM) can I just stop the mydns daemon? I'm using external DNS services for all my domains so there's no need for a DNS running on my server.

2. I'd like recognised spam mails to be put in a "SPAM" subfolder of the mail inbox. I've set a mail filter rule for a test mailbox (see attached picture) but the spam mails just disappear. How do I do this right ? Do I need to create a "SPAM" subfolder first and use something like Inbox.SPAM as the target ?

3. What do I need to change in the apache configuration to enable mail.* to point to a webmail vhost ?

4. How do I disable the apache to listen on the server's IP itself ?

I guess 3 and 4 I can figure out on my own, but any help for 1 and 2 would be greatly appreaciated.

Thanks also for the great installation howto

A great weekend to all of you and many thanks in advance

Chris
Attached Images
 
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th June 2009, 18:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by ChristianFe View Post
1. To deactivate DNS (to save RAM) can I just stop the mydns daemon? I'm using external DNS services for all my domains so there's no need for a DNS running on my server.
Yes, you can just stop MyDNS.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install failure -- Apache 1.3 missing? Allen15 Installation/Configuration 11 24th February 2009 10:53
How to install OpenOficeOrg 3.0.0 in Ubuntu 8.04 ernesthagger HOWTO-Related Questions 43 23rd December 2008 15:42
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 11:46
Mandriva 10.2 Perfect Setup Install Problems... ctroyp Installation/Configuration 12 30th December 2005 17:04
Mix of Install Problems shawndb Installation/Configuration 5 15th September 2005 10:09


All times are GMT +2. The time now is 13:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.