Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 4th June 2009, 11:56
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

@ Croydon,

webmail.something.nu gives forbidden and webmail.something.org gives not found

Well because it is not 100% necessary ( something.x/webmail works ! )
I want to thank you for your time and effort.
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 4th June 2009, 12:32
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 922
Thanks: 16
Thanked 259 Times in 206 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by robertlouwen View Post
@ Croydon,

webmail.something.nu gives forbidden and webmail.something.org gives not found

Well because it is not 100% necessary ( something.x/webmail works ! )
I want to thank you for your time and effort.
Are you 100% sure you set up the subdomain correctly? It works on debian with ispc3 and the plugin for me.


Have you edited the Main site (the one you created the subdomain for)? This is necessary, because the new plugin creates the symlinks only on update of the main site data. you can check if a symlink is present in the web directory of the website.
Reply With Quote
  #13  
Old 4th June 2009, 22:12
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

@ Croydon,

in /var/clients/client1/web1/web - ls shows webmail in red - ls -l shows webmail in red and behind blinking /var/www/webmail
in /var/clients/client1/web2/web and /var/clients/client2/web3 /web nothing.
So i think the symlink for web1 is created correctly for the other ones I have to create symlinks ( just assumed that creating a symlink was for all webs )

The subdomain was a easy one
1. give the subdomain the name webmail
2. domain : something.nl
3. redirect : L
4. redirect path /webmail/

At the domain I disabled "own error docs" and saved.
and still http 404.
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
  #14  
Old 4th June 2009, 22:33
Croydon Croydon is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jul 2007
Location: Koblenz, Germany
Posts: 922
Thanks: 16
Thanked 259 Times in 206 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by robertlouwen View Post
@ Croydon,

in /var/clients/client1/web1/web - ls shows webmail in red - ls -l shows webmail in red and behind blinking /var/www/webmail
in /var/clients/client1/web2/web and /var/clients/client2/web3 /web nothing.
So i think the symlink for web1 is created correctly for the other ones I have to create symlinks ( just assumed that creating a symlink was for all webs )

The subdomain was a easy one
1. give the subdomain the name webmail
2. domain : something.nl
3. redirect : L
4. redirect path /webmail/

At the domain I disabled "own error docs" and saved.
and still http 404.
If the "webmail" is red and the /var/www/webmail too then you did not link or install your webmail program to /var/www/webmail.
That explains also the error 404!

The 2 other domains cannot have this link as you have not edited them yet i assume
Reply With Quote
  #15  
Old 4th June 2009, 22:40
robertlouwen robertlouwen is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Brielle, Netherlands
Posts: 141
Thanks: 20
Thanked 3 Times in 2 Posts
 
Red face

@ Croydon,

If I do whereis roundcubemail ( the program I yum Installed ) it returns /usr/share/roundcubemail in this directory is a directory "program" so I have to create a new symlink pointing to this location
__________________
With Respect, Robert
------------------------------------------------
Fedora 15 - ISPConfig v3.0.3.3
On Dell Optiplex GX270, Pentium 4, 2.8 GHz, 1024 Mb
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
fedora 10, ispconfig3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hostname question, and DNS question andrewfashion General 1 20th April 2009 13:30
Traditional DNS easy question dayknight HOWTO-Related Questions 3 22nd May 2008 12:21
super easy question. for someone. not me. password change plugin. chachdog Installation/Configuration 1 12th July 2007 20:42
Easy SSL Connect Question formadmirer Installation/Configuration 1 19th April 2007 09:45
Very WEIRD Problem! Prolly very easy question. drogers1988 Installation/Configuration 2 2nd March 2007 12:56


All times are GMT +2. The time now is 18:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.