Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th May 2009, 11:30
Blaasbalg Blaasbalg is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 28
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 1 Post
Default [The Perfect Server - Fedora 10 [ISPConfig 3]] - Courier-IMAP

Hi,

Currently I'm stuck at chapter 10 at the The Perfect Server - Fedora 10 [ISPConfig 3] tutorial.
The part where it fails (Page 4 - Link):

Code:
Now we go back to the $HOME/downloads directory and run rpmbuild again, this time without sudo, otherwise the compilation will fail because it was run as root:

cd $HOME/downloads
rpmbuild -ta courier-imap-4.4.1.tar.bz2
When I execute the rpmbuild command, I get the following error:

Code:
Unable to open spec file /home/compileuser/rpm/SPECS/rpm-spec.7VpoCv
The part after the dot (rpm-spec.) always changes, so basically there are no files in SPECS.
Even though it seems to work just fine when I do this under the root account (but then I get the error saying that you are not allowed to build it with the root account).

Everything before this step went fine, without errors, so no problem there I guess...
Does anybody know what's wrong?

Kind Regards,
Thomas

Last edited by Blaasbalg; 8th May 2009 at 11:44.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th May 2009, 21:55
Blaasbalg Blaasbalg is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 28
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 1 Post
Default

Nobody?

I'd like to have the server running this weekend, but I really don't know what's wrong.
I searched a lot, can't find anything usefull..
Reply With Quote
  #3  
Old 9th May 2009, 13:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /home/compileuser/
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 9th May 2009, 13:51
Blaasbalg Blaasbalg is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 28
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 1 Post
Default

I found the problem a few hours ago

Somehow the owner of the rpm directories (like $HOME/rpm/SPECS etc.) was not the compileuser.
Which is weird because they were created with the compileuser account...

But anyway, I performed the following command under the root account:
Code:
chown -hR compileuser /home/compileuser/
Which set compileuser as the owner of the rpm directory, and all subdirectories.

This fixed the problem. But I still don't know why... I followed everything in the tutorial step-by-step, so it should work fine.

Maybe there's a little error in the tutorial?

Kind Regards,
Thomas.

Last edited by Blaasbalg; 9th May 2009 at 13:54.
Reply With Quote
  #5  
Old 9th May 2009, 14:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Blaasbalg View Post
Maybe there's a little error in the tutorial?
I don't think so - it's working for me.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 18th May 2009, 11:33
GrimmyBear GrimmyBear is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Thumbs up [The Perfect Server - Fedora 10 [ISPConfig 3]] - Courier-IMAP

Thank you Blaasbalg.

I encountered the same problem as you. By altering the directory permissions everything is working fantastically.

Kind regards
Nick
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora 10 Perfect Server Extended progkix Suggest HOWTO 3 1st January 2009 11:07
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 16:11
IMAP doesn't work..as i followed the Perfect Setup for Fedora 4 asokaajay Server Operation 11 10th June 2007 14:57
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 04:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.