Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th March 2006, 14:14
burtathis burtathis is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Location: Athis-Mons, France
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default bind9 don't restart : rndc: connect failed: connection refused

Hello there !

I was so proud with my own DNS working well for 2 days but recently when i restarted the computer,
the bind9 didn't restart !

When i make
Code:
/etc/init.d/bind9 restart
it shows this :

Code:
* Stopping domain name service...
rndc: connect failed: connection refused
   ...done.
 * Starting domain name service...
   ...done.
One clue is that i changed the certificates like in this Falko's explanations :
http://www.howtoforge.com/forums/sho...hlight=openssl

Does it deals with that or any authorisations settings ?

One more thing : i had a dyndns name (burtnet.dyndns.org) that i abandon in those last days and when i connect the ispconfig interface : it doesn't load pages well and still make reference of this dyndns url in spite of having my new domain inside my /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php :
Code:
$go_info["server"]["server_url"] = "https://petiteboitesansfond.net:81/";
thanks guys !

Last edited by burtathis; 11th March 2006 at 14:43.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th March 2006, 21:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by burtathis
Hello there !

I was so proud with my own DNS working well for 2 days but recently when i restarted the computer,
the bind9 didn't restart !

When i make
Code:
/etc/init.d/bind9 restart
it shows this :

Code:
* Stopping domain name service...
rndc: connect failed: connection refused
   ...done.
 * Starting domain name service...
   ...done.
One clue is that i changed the certificates like in this Falko's explanations :
http://www.howtoforge.com/forums/sho...hlight=openssl

Does it deals with that or any authorisations settings ?
Have a look at the comments below this tutorial: http://www.howtoforge.com/howto_bind_chroot_debian
Must be a permissions problem...

Quote:
Originally Posted by burtathis
One more thing : i had a dyndns name (burtnet.dyndns.org) that i abandon in those last days and when i connect the ispconfig interface : it doesn't load pages well and still make reference of this dyndns url in spite of having my new domain inside my /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php :
Code:
$go_info["server"]["server_url"] = "https://petiteboitesansfond.net:81/";
thanks guys !
Search for your old domain in /root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf, change it and restart ISPConfig:
Code:
/etc/init.d/ispconfig_server restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 9th October 2006, 15:16
VMartins VMartins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sao Paulo - Brasil
Posts: 70
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problem with RNDC Connection Refused...

Hello Falko,

I have the same problem:

* Stopping domain name service...
rndc: connect failed: connection refused
...done.
* Starting domain name service...
...done.

I follow your guide to install ISPConfig in Ubuntu. I verified my chroot bind installation, and nohing wrong.

Do you have another tip?

Thanks,

Vinicius
Reply With Quote
  #4  
Old 10th October 2006, 14:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Have a look at the comments below http://www.howtoforge.com/howto_bind_chroot_debian . It'S a permissions problem.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 10th October 2006, 15:04
VMartins VMartins is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Sao Paulo - Brasil
Posts: 70
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Thanks falko,

In this moment I wrote a answer in other Thread (http://www.howtoforge.com/forums/sho...4118#post44118)

I search in Google and I find the command named -g -p 53 to test my named.conf syntase and found one error, I correct it in the named.conf.master. I restart my bind service and the problem with rndc is gone. I can't figure out what happend.

What do you think?

Bye,

Vinicius
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems sending receiving mail on Postfix mavgh1 HOWTO-Related Questions 17 10th March 2006 12:43
Postfix :: Connection Refused kisong Server Operation 1 3rd January 2006 16:14
Problem recieving mail webstergd Installation/Configuration 19 16th December 2005 12:08
The Inperfect Setup for me - Fedora Core 4. dstme HOWTO-Related Questions 26 14th November 2005 17:52
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 17:28


All times are GMT +2. The time now is 17:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.