Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 27th April 2009, 16:48
Meskis Meskis is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cant instal ubuntu 8.04 with software raid

Hi, I have red the HOW TO create software raid on Ubuntu in this net, but I cant create the raid by folowing this how to. I have spare mashine P4 with Abit AL8 motherboard and 2 SATA WD1200 HDD, it looks cool for my needs. I want to crate raid 1 on it with Ubuntu 8.04 server. But when I creating partitions on sda and sdb (40GB, 1.2GB, 78.8GB) and want to configure raid (creating md devices), I geting error - there is no linux raid partitions, or they in use (or something). When I try to delet md devices, that already apears for some reason, /dev/md0 device, it contains sdb[0] and sda[1] inactive partitions (I do not created that device) geting error: "there was an error deleting the multidisk device. It may be in use.". After I deleting some parttition and creating it again I can specify the md devices (sda1 sdb1, sda2 sdb2, sda3 sdb3), after I pres finish the md devices do not apears.
Where is the problem, does Ubuntu do not suport that motherboard or hdd.
Thanks for your answers.

Last edited by Meskis; 27th April 2009 at 16:54.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Perfect Server Ubuntu 8.10 vs. 8.04 LTS atjensen11 HOWTO-Related Questions 1 13th April 2009 11:07
Unbale to login to Postfix from webmail wasimriz HOWTO-Related Questions 5 6th April 2009 13:49
Ubuntu 8.04 LTS - RAID 1 + LVM + XEN atjensen11 HOWTO-Related Questions 1 20th January 2009 20:35
XEN On An Ubuntu Hardy Heron (8.04) Server System (amd64) c4rdinal HOWTO-Related Questions 2 16th October 2008 15:16
SATA Software RAID 1 on Linux mphayesuk Installation/Configuration 2 21st February 2006 11:31


All times are GMT +2. The time now is 17:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.