Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 26th April 2009, 00:24
wxman wxman is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 189
Thanks: 11
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Second server installation not linked with master

I don't think I installed ISPConfig 3 correctly on my second server, because I don't see where it's syncing up with the master server.

I have two physical machines, each with two virtual servers running Ubuntu 8.04. A load balancer is one virtual, and the webserver is the second on each machine. I also have a second network card in each computer, and a crossover cable, as a bridge between the two physical computers.

ISPConfig was installed on the first webserver (WEB1) using the standard install. I have an IP address assigned to the crossover NIC on WEB1 as 192.168.0.202. I then installed ISPConfig on the second webserver (WEB2) using the expert install. I kept getting stopped where it asks for the master MYsql server name. When I used localhost, which is what I used in WEB1, it finished the install. I can get to both interfaces locally.

My problem is now how is ISPConfig on WEB2 going to sync with it on WEB1? Also, how do I force it to use my crossover to communicate if possible? I'm using the dedicated GB crossover just for master/master DB and rsync. I'm able to ping each server using the assigned IP's for the crossover, WEB1 is 192.168.0.202, and WEB2 is 192.168.0.212. Is there any other thing that needs to be done on the second install to tell it to connect to the master?
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig installation into multiple OpenVZ containers letezo Installation/Configuration 11 3rd March 2009 23:47
FTP cannot open remote folder!?! andysm849 Server Operation 23 17th October 2008 00:34
DNS master server: bind9 issues lordshadow Server Operation 6 24th September 2008 01:34
Public and private network + High Availability Apache Cluster teleted HOWTO-Related Questions 11 28th January 2008 15:29
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 11:01


All times are GMT +2. The time now is 16:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.