Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #11  
Old 27th August 2005, 16:28
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,808
Thanks: 821
Thanked 5,339 Times in 4,188 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Roman
I have a router sitting on a static IP (216.188.249.98) and server connected to the router and assigned the 192.168.1.2. In order to see my website inside the firewall (router) I have to type 192.168.1.2 and not www.rcbazaar.com. Linksys told me that this is OK, but I really think there must be a way to work around this. Our mail accounts are hosted outside our intranet with a web hosting company, which is also holding our DNS record.
Is it possible that all the problems with sendmail are actually DNS problems and how can I test this?

Appreciate you help !

Roman
You can test if this are DNS or routing problems:

Please try to connect to the yahoo mailserver via telnet on the shell of your server. Enter the command:

Code:
telnet mx4.mail.yahoo.com 25
When you got an answer from the serve, you can close the connection by typing "quit".

The testsession should look similar like this:

Code:
# telnet mx4.mail.yahoo.com 25
Trying 68.142.202.12...
Connected to mta-v4.mail.vip.mud.yahoo.com.
Escape character is '^]'.
220 mta230.mail.mud.yahoo.com ESMTP YSmtp service ready
quit
221 mta230.mail.mud.yahoo.com
Connection closed by foreign host.
If not, please post the output in the forum.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[error] an unkown filter was not added: PHP Arien Installation/Configuration 12 7th October 2006 14:17
PHP not working jefash General 10 28th May 2006 08:48
Cannot compile new PHP with apxs olli Installation/Configuration 11 4th March 2006 15:32
Multiple domains jysse Installation/Configuration 2 10th August 2005 11:22
Apache + PHP lola Server Operation 1 25th April 2005 13:41


All times are GMT +2. The time now is 12:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.