Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th April 2009, 17:07
bentman78 bentman78 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default iRedMail: Build A Full-Featured Mail Server With LDAP, Postfix, RoundCube, Dovecot, C

Having a problem during the install. I get this error:
dovecot-sieve-1.1.6-9.el5.i386 from iRedMail has depsolving problems
--> Missing Dependency: dovecot >= 1.1 is needed by package dovecot-sieve-1.1. 6-9.el5.i386 (iRedMail)
Error: Missing Dependency: dovecot >= 1.1 is needed by package dovecot-sieve-1.1 .6-9.el5.i386 (iRedMail)


Any help is appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th April 2009, 17:43
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bentman78 View Post
Having a problem during the install. I get this error:
dovecot-sieve-1.1.6-9.el5.i386 from iRedMail has depsolving problems
--> Missing Dependency: dovecot >= 1.1 is needed by package dovecot-sieve-1.1. 6-9.el5.i386 (iRedMail)
Error: Missing Dependency: dovecot >= 1.1 is needed by package dovecot-sieve-1.1 .6-9.el5.i386 (iRedMail)


Any help is appreciated.
Well you may not be able to resolve that dependency as Centos/RHEL 5 come with dovecot 1.0.x unless the script installs its own version of dovecot.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #3  
Old 16th April 2009, 17:44
bentman78 bentman78 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I downloaded and installed the dovecot1.1 rpm from the dovecot site and it seemed to have worked fine.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th April 2009, 07:15
ZhangHuangbin ZhangHuangbin is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

We suggest you use the packages which shipped with iRedMail project.

And here is project forum: http://www.iredmail.org/forum/
Reply With Quote
  #5  
Old 18th April 2009, 14:07
anandx anandx is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 55
Thanks: 5
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ZhangHuangbin View Post
We suggest you use the packages which shipped with iRedMail project.

And here is project forum: http://www.iredmail.org/forum/
This site loads up a blank page for me.

Also i tried to use the mysql version. The install gets stuck on the screen where it asks for the "first virtual domain name". I re-extracted the archive, did all possible combinations, but install won't budge from that point

Last edited by anandx; 18th April 2009 at 14:12.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th April 2009, 14:26
ZhangHuangbin ZhangHuangbin is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by anandx View Post
This site loads up a blank page for me.

Also i tried to use the mysql version. The install gets stuck on the screen where it asks for the "first virtual domain name". I re-extracted the archive, did all possible combinations, but install won't budge from that point
Did you use SecureCRT as ssh client to install iredmail remotely?

There is a known issue while use SecureCRT to install iredmail remotely, please give putty/pietty or other ssh client a try.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th April 2009, 14:40
anandx anandx is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 55
Thanks: 5
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

I am using terminal (on mac) to ssh to the server.
Reply With Quote
  #8  
Old 18th April 2009, 15:53
ZhangHuangbin ZhangHuangbin is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Havn't test mac terminal before
Reply With Quote
  #9  
Old 19th April 2009, 20:21
anandx anandx is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 55
Thanks: 5
Thanked 6 Times in 5 Posts
Default

Strange.

I ran the script from the server console and it seems to be working fine. So it means there is something in that script which won't work properly when run from a mac terminal.app, very very strange. This is the first time ever i have come across an app which won't run on shell over ssh like this just because of a terminal running via mac.
Reply With Quote
  #10  
Old 20th April 2009, 08:59
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
 
Default

I could be something to do with the way mac os x handles dialog.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CentoS doesn't send the emails vaio1 Installation/Configuration 18 5th November 2008 17:51
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Netfirms Dyndns postfix dovecot mail server nilanthan HOWTO-Related Questions 1 18th January 2008 18:51
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 20:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.