Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 16th April 2009, 04:45
antishane antishane is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The Perfect Server - CentOS 5.2 [ISPConfig 3]

This is in referrence to http://howtoforge.org/perfect-server....2-ispconfig-3

Hi. man, i love your tutorial. i am trying ispconfig to compare between it and virtualmin and i might like to check out one more before i decide which to go with. Virtualmin seems like it would be the best choice for n00bs like myself because of a very automated install script provided on thier website.

anyway i am stuck in the middle on 15 getting the following error
"Starting Clam AntiVirus Daemon: LibClamAV Error: cli_loaddbdir(): Can't open directory /var/clamav
ERROR: Can't open file or directory"
the directory is there and the permissions are as follows

drwxrwxr-x 2 clamav clamav 4096 Apr 15 13:56 .
drwxr-xr-x 28 root root 4096 Apr 13 00:50 ..
-rwxrwxr-x 1 clamav clamav 1046865 Apr 15 13:56 daily.cvd
-rwxrwxr-x 1 clamav clamav 20091559 Apr 15 13:56 main.cvd
-rwxrwxr-x 1 clamav clamav 312 Apr 15 13:59 mirrors.dat

i am so n00b that i am still dripping but i would appreciate it if you could guide me through this error.
thanks,
antishane

That was my original message. Since I made it I had decided to continue with the tutorial ignoring the error for the time being. I worked around it as a friend told me the following:
[02:22pm] <+sh4d0w> just try disabling it temporarily
[02:22pm] <+sh4d0w> echo "0" >/selinux/enforce
[02:23pm] <+sh4d0w> and check your .conf to make sure the correct user is running the app

I got to the restarting Apache after the squirrelmail install and came across another error:
/etc/init.d/httpd restart
[FAILED]
Starting httpd: Syntax error on line 2 of /etc/httpd/conf.d/suphp.conf:
Invalid command 'adModule', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration

Still green as hell, but i did download the 6 cd centos discs so that the environment would be identical to the tutorial so any help is awesome.
Reply With Quote
Sponsored Links
 

Bookmarks

Tags
centos, clamav, ispconfig 3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Perfect Server CENTOS 5.2 Issues happz Installation/Configuration 2 14th July 2008 02:39
Problems using VMWare image - The Perfect Server - CentOS 4.5 (32-bit) gopatinc HOWTO-Related Questions 2 21st December 2007 23:34
subdomain and mail relay configuration aranthorn Installation/Configuration 24 3rd September 2007 22:53
Rejecting outbound mail tristanlee85 General 11 20th May 2007 17:04


All times are GMT +2. The time now is 12:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.