Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 28th January 2009, 10:53
lieb12 lieb12 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default horde login fine bit imp problem with exim centos mysql horde

Good day!

Great how to thanks!

So sorry to bother you again with this problem but I have tried everything from the localhost.localdomain and r flag to cookie settings and all with no luck.

I also cant login to imp but horde is fine. IMP auth is set to full.

Below are some log files.

horde log
Jan 28 11:44:43 HORDE [error] [imp] FAILED LOGIN 10.3.4.219 to 127.0.0.1:143[imap/notls] as admin@domain [on line 258 of "/usr/share/horde/imp/lib/Auth/imp.php"]

secure log
Jan 28 11:01:18 success dovecot-auth: pam_succeed_if(dovecot:auth): error retrieving information about user admin
Jan 28 11:01:20 success dovecot-auth: pam_unix(dovecot:auth): check pass; user unknown
Jan 28 11:01:20 success dovecot-auth: pam_unix(dovecot:auth): authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty=dovecot ruser= rhost=::

maillog
Jan 28 09:53:38 success dovecot: imap-login: Aborted login: user=<admin@domain>, method=PLAIN, rip=::ffff:127.0.0.1, lip=::ffff:127.0.0.1, secured.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 28th January 2009, 10:59
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

The problem is you are using dovecot not cyrus-imapd. The howto uses cyrus-imapd not dovecot.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #23  
Old 13th April 2009, 19:04
ask2me007 ask2me007 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Mail server setup with Exim,mysql,cyrus-imapd,horde

Dear Topdog

Thanks for your great effort in creating a howto for the mailserver setup.I have installed the mail server as per your how to.Even though I managed to login to horde, i cant sent mail through imp.When I click the sent button, it shows a error message

"There was an error sending your message: Failed to connect to localhost:25 [SMTP: Invalid response code received from server (code: 451, response: Temporary local problem - please try later)]"

When i checked the horde log, it showed the following error.

"Apr 13 21:13:12 HORDE [error] [imp] Failed to connect to localhost:25 [SMTP: Invalid response code received from server (code: 451, response: Temporary local problem - please try later)] [on line 1059 of "/usr/share/horde/imp/compose.php"]
Apr 13 21:13:12 HORDE [debug] [horde] SQL Query by SessionHandler_mysql::read(): query = "SELECT session_data FROM horde_sessionhandler WHERE session_id = 'rooich0eqtsntihoj3q83e03j0' AND session_lastmodified > 1240067952 FOR UPDATE" [on line 105 of "/usr/share/horde/lib/Horde/SessionHandler/mysql.php"]"
I am struck up with the installation.
My configuration file is


nf['debug_level'] = E_ALL;
$conf['debug_level'] = debug;
$conf['max_exec_time'] = 0;
$conf['compress_pages'] = true;
$conf['umask'] = 077;
$conf['use_ssl'] = 2;
$conf['server']['name'] = $_SERVER['SERVER_NAME'];
$conf['server']['port'] = $_SERVER['SERVER_PORT'];
$conf['session']['name'] = 'Horde';
$conf['session']['use_only_cookies'] = true;
$conf['session']['cache_limiter'] = 'nocache';
$conf['session']['timeout'] = 0;
$conf['cookie']['domain'] = $_SERVER['SERVER_NAME'];
$conf['cookie']['path'] = '/';
$conf['sql']['username'] = 'horde';
$conf['sql']['password'] = 'hordepassword';
$conf['sql']['socket'] = '/var/lib/mysql/mysql.sock';
$conf['sql']['protocol'] = 'unix';
$conf['sql']['database'] = 'horde';
$conf['sql']['charset'] = 'iso-8859-1';
$conf['sql']['phptype'] = 'mysqli';
$conf['auth']['admins'] = array('Administrator', 'ask@ksfe.com');
$conf['auth']['checkip'] = true;
$conf['auth']['checkbrowser'] = true;
$conf['auth']['alternate_login'] = false;
$conf['auth']['redirect_on_logout'] = false;
$conf['auth']['params']['driverconfig'] = 'horde';
$conf['auth']['params']['table'] = 'horde_users';
$conf['auth']['params']['username_field'] = 'user_uid';
$conf['auth']['params']['password_field'] = 'user_pass';
$conf['auth']['params']['encryption'] = 'md5-hex';
$conf['auth']['params']['show_encryption'] = false;
$conf['auth']['driver'] = 'sql';
$conf['signup']['allow'] = false;
//$conf['log']['priority'] = PEAR_LOG_NOTICE;
$conf['log']['priority'] = LOG_DEBUG;
$conf['log']['ident'] = 'HORDE';
$conf['log']['params'] = array();
$conf['log']['name'] = '/tmp/horde.log';
$conf['log']['params']['append'] = true;
$conf['log']['type'] = 'file';
$conf['log']['enabled'] = true;
$conf['log_accesskeys'] = false;
$conf['prefs']['params']['driverconfig'] = 'horde';
$conf['prefs']['driver'] = 'sql';
$conf['datatree']['params']['driverconfig'] = 'horde';
$conf['datatree']['driver'] = 'sql';
$conf['group']['driver'] = 'datatree';
$conf['cache']['default_lifetime'] = 1800;
$conf['cache']['params']['dir'] = Horde::getTempDir();
$conf['cache']['params']['gc'] = 86400;
$conf['cache']['driver'] = 'file';
$conf['token']['driver'] = 'none';
$conf['mailer']['params']['auth'] = '0';
$conf['mailer']['type'] = 'smtp';
$conf['vfs']['params']['driverconfig'] = 'horde';
$conf['vfs']['type'] = 'sql';
$conf['sessionhandler']['params']['persistent'] = false;
$conf['sessionhandler']['params']['rowlocking'] = true;
$conf['sessionhandler']['params']['socket'] = '/var/lib/mysql/mysql.sock';
$conf['sessionhandler']['params']['protocol'] = 'unix';
$conf['sessionhandler']['params']['hostspec'] = 'localhost';
$conf['sessionhandler']['params']['username'] = 'horde';
$conf['sessionhandler']['params']['password'] = 'hordepassword';
$conf['sessionhandler']['params']['database'] = 'horde';
$conf['sessionhandler']['type'] = 'mysql';
$conf['problems']['email'] = 'webmaster@ksfe.com';
$conf['problems']['maildomain'] = 'ksfe.com';
$conf['problems']['tickets'] = false;
$conf['menu']['apps'] = array();
$conf['menu']['always'] = true;
$conf['menu']['links']['help'] = 'authenticated';
$conf['menu']['links']['help_about'] = true;
$conf['menu']['links']['options'] = 'authenticated';
$conf['menu']['links']['problem'] = 'never';
$conf['menu']['links']['login'] = 'all';
$conf['menu']['links']['logout'] = 'authenticated';
$conf['hooks']['permsdenied'] = false;
$conf['hooks']['username'] = false;
$conf['hooks']['preauthenticate'] = false;
$conf['hooks']['postauthenticate'] = false;
$conf['hooks']['authldap'] = false;
$conf['portal']['fixed_blocks'] = array();
$conf['accounts']['driver'] = 'null';
$conf['imsp']['enabled'] = false;
$conf['kolab']['enabled'] = false;

Pls help me to settle this problem.

Thanks in advance
Reply With Quote
  #24  
Old 14th April 2009, 09:04
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

The problem is not a horde problem it is an smtp problem you need to check /var/log/exim/main.log and see what the error is.

I suspect that your clamav is not running that is why you are getting that message.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #25  
Old 17th April 2009, 17:27
ask2me007 ask2me007 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by topdog View Post
The problem is not a horde problem it is an smtp problem you need to check /var/log/exim/main.log and see what the error is.

I suspect that your clamav is not running that is why you are getting that message.
Thanks Mr.Topdog
When i checked the exim log i found the error message

2009-04-17 18:39:23 malware acl condition: clamd: ClamAV returned /var/spool/exim/scan/1LwcCZ-0001x2-Ne: lstat() failed: Permission denied. ERROR
2009-04-22 18:39:23 H=localhost.localdomain (localhost) [127.0.0.1] F=<ask@example.com> temporarily rejected after DATA
-MsgID: 1Lwcin-0003kU-6k:
2009-04-22 19:13:14 malware acl condition: clamd: ClamAV returned /var/spool/exim/scan/1Lwcin-0003kU-6k: lstat() failed: Permission denied. ERROR
2009-04-22 19:13:14 H=localhost.localdomain (pop.example.com) [127.0.0.1] F=<ask@example.com> temporarily rejected after DATA
-MsgID: 1LwdBa-0003vv-1D:
2009-04-22 19:42:26 malware acl condition: clamd: ClamAV returned /var/spool/exim/scan/1LwdBa-0003vv-1D: lstat() failed: Permission denied. ERROR
2009-04-22 19:42:26 H=localhost.localdomain (localhost) [127.0.0.1] F=<admn@example.com> temporarily rejected after DATA
0 messages delivered immediately to 0 total recipients

When I tested smtp it was ready to accept connection.But it makes problem at the time of sending data.I suspect that ther is some dns problem .The problem has already seen in my previous installation.When i send mail using horde, it only shows the username and never shows the domain name at the end of the From email address and the Recepients address.
I know this is not at all a horde problem or the howto.If you dot mind, your help is always welcome.
Thank you
Reply With Quote
  #26  
Old 19th April 2009, 18:11
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
 
Default

That seems like a permissions problem with selinux try disabling it and see if clamav works, you can then create a custom policy using audit2allow.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MySQL problem satimis Server Operation 5 25th June 2008 15:41
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Install ISPConfig on CentOS Server, in brief gfts Tips/Tricks/Mods 11 4th April 2006 08:29
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 11:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.