#1  
Old 3rd April 2009, 13:53
agapito agapito is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default dns not works!

hello,

I installed ISPConfig 3 on Debian Lenny, but dns seems not to work.

this is my setup:

Code:
dubserv:/# cat /etc/resolv.conf 
nameserver 127.0.0.1
nameserver 91.121.148.108
nameserver 213.186.33.99

dubserv:/# mydnsexport 
$TTL 86400
; Zone: tetrabeat.net. (#1)
; Created by "mydnsexport"
; Fri Apr  3 12:47:44 2009
$ORIGIN tetrabeat.net.

@	IN SOA	dns.tetrabeat.net.	admin.tetrabeat.net. (
	2009040303	  ; Serial
	28800     	  ; Refresh
	7200      	  ; Retry
	604800    	  ; Expire
	86400     	) ; Minimum

dns            	86400	IN A    	91.121.148.108
dns2           	86400	IN A    	87.98.230.42
dubserv        	86400	IN A    	91.121.148.108
mail           	86400	IN A    	91.121.148.108
tetrabeat.net. 	86400	IN A    	91.121.148.108
tetrabeat.net. 	86400	IN MX   	10 mail.tetrabeat.net.
tetrabeat.net. 	86400	IN NS   	dns.tetrabeat.net.
tetrabeat.net. 	86400	IN NS   	dns2.tetrabeat.net.
www            	86400	IN A    	91.121.148.108


dubserv:/# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 *:imaps                 *:*                     LISTEN      4639/couriertcpd
tcp        0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN      4661/couriertcpd
tcp        0      0 localhost.localdo:10024 *:*                     LISTEN      4109/amavisd (maste
tcp        0      0 localhost.localdo:10025 *:*                     LISTEN      4730/master     
tcp        0      0 *:mysql                 *:*                     LISTEN      4173/mysqld     
tcp        0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN      4647/couriertcpd
tcp        0      0 *:imap2                 *:*                     LISTEN      4626/couriertcpd
tcp        0      0 localhost.localdo:spamd *:*                     LISTEN      4268/spamd.pid  
tcp        0      0 *:sunrpc                *:*                     LISTEN      3728/portmap    
tcp        0      0 *:http-alt              *:*                     LISTEN      4849/apache2    
tcp        0      0 *:www                   *:*                     LISTEN      4849/apache2    
tcp        0      0 localhost.localdoma:724 *:*                     LISTEN      4788/famd       
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN      4745/pure-ftpd (SER
tcp        0      0 localhost.locald:domain *:*                     LISTEN      4064/named      
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      4080/sshd       
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      4730/master     
tcp        0      0 localhost.localdoma:953 *:*                     LISTEN      4064/named      
tcp        0      0 *:https                 *:*                     LISTEN      4849/apache2    
tcp        0     48 dubserv.tetrabeat.n:ssh 115.Red-83-49-44.:49687 ESTABLISHED 4995/0          
tcp        0      0 dubserv.tetrab:http-alt 115.Red-83-49-44.:51861 TIME_WAIT   -






what is wrong?

thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd April 2009, 14:10
kr0hmy kr0hmy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ISPConfig don't start mydns daemon at the end of the first installation!

have you verified the daemon is running ?

try : ps aux | grep mydns

if not running you need to launch it manually with :

/etc/init.d/mydns start

hope it help
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd April 2009, 14:32
agapito agapito is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this is the problem.., don't start mydns.

Code:
ubserv:/# ps aux | grep mydns
root     11242  0.0  0.0   3604   692 pts/0    S+   13:29   0:00 grep mydns
dubserv:/# /etc/init.d/mydns start
Starting DNS server: mydns.
dubserv:/# ps aux | grep mydns
root     11319  0.0  0.0   3604   680 pts/0    R+   13:30   0:00 grep mydns
can i to do?
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd April 2009, 19:04
agapito agapito is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

now corrected! was running bind9..

i do this:

Code:
ubserv:/# ps aux | grep bind 
bind      4064  0.0  1.6  49668 16664 ?        Ssl  11:30   0:00 /usr/sbin/named -u bind
root     24116  0.0  0.0   3604   680 pts/0    R+   17:49   0:00 grep bind

dubserv:/# /etc/init.d/bind9 stop
Stopping domain name service...: bind9.
dubserv:/# aptitude remove bind9
dubserv:/# aptitude purge bind9

and restart mydns, works!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squid Proxy Caching on Linux obzerver Installation/Configuration 4 13th August 2008 20:51
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 18:25
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 15:40
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 15:34
No SPF record. beryl Installation/Configuration 6 17th May 2007 20:52


All times are GMT +2. The time now is 20:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.