Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 24th March 2009, 23:59
S3NTYN3L S3NTYN3L is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cannot access my site outside LAN?

OK, I'm COMPLETELY lost on this one...

I can access my site and server all day long while on my LAN, but just noticed today that I CANNOT access it from any computer outside my network.

How do we correct this?

I've got the following ports forwarded within my router and pointing to my server's local IP address.

21 thru 23 ftp/ssh
53 dns
80 thru 81 www/ispc
ssl 443
10000 webmin



Any help is GREATLY appreciated!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th March 2009, 14:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Do the DNS records of your sites point to your router's public IP?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 25th March 2009, 17:33
S3NTYN3L S3NTYN3L is offline
Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 37
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, I'm using No-IP's services to manage my DNS records.

I had a friend perform a traceroute and the thing dies at my ISP.

I'm guessing their blocking port 80.


Short of persuading my ISP to unblock port 80 , (something I don't think they'll do), how can I tell my server to use a different port?
Will that even work?
Reply With Quote
  #4  
Old 26th March 2009, 17:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

You must change the Listen directive in Apache and also the ports in the vhost definitions (but ISPConfig will overwrite those changes unless you change the port in the make_vhost() function in /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no www access to anything but 1st site mspIggy Installation/Configuration 7 8th July 2008 23:54
site added not working, error Access forbidden! eume5mo General 2 25th June 2008 22:48
SSH access for site user cic Installation/Configuration 7 20th November 2007 14:21
Enable shell access on existing site gjm General 3 2nd June 2007 17:12
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26


All times are GMT +2. The time now is 14:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.