Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th March 2009, 03:19
bcaza bcaza is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Frustrated with ISPConfig Install V2.2.29

OK, I know I am new when it comes to Linux, but let me spell out what I have done and hopefully someone can supply an answer.

I installed Ubuntu 8.1 (Client I believe as I tried to get the server version but it seemed to point me to the same file. If anyone has a good link to it, it would be appreciated...) and went through the steps to set it up as a LAMP system (This was not automatic, I had to install the Apache, PHP and MYSql Manually).

I then set the password for root.

I gave it a static IP (192.168.2.150). Network settings are correct as I can surf the net.

I installed gcc using sudo apt-get install gcc build-essential

I then installed the following:

sudo apt-get install sendmail
sudo apt-get install quota
sudo apt-get install vsftpd
sudo apt-get install bind9
sudo apt-get install flex
sudo apt-get install libmysql++-dev

Did an SU to root successfully

I then ran the ./setup

Selected 2 - English

Selected 1 - Standard

Selected Yes for the prompts. The install then began.

I was prompted for mysql server, but when I put in the IP, it said it was not found (Even though I could ping it from another PC). got by this by typing in localhost. Was able to enter root for the MYSql user and password was successful.

When asked for a name for the ISPConfig database, I used the example (db_ispconfig)

IP address for the ISPConfig web I put as localhost as that was all it would take.

Entered www for the host name
entered domainname.ca (where domainname is the actual name)

Selected 2 for HTTP

I get a lot of no such files or directories, such as /home/admispconfig/ispconfig/sysconf.txt and a bunch of others.

I do get the message "Please direct your browser to http://www.xxxxxx.ca:81 and the login credentials, but when I go there, I get a Failed To Connect message.

Can ANYONE point out my errors? I've redone this 4 or 5 times thinking I've messed something up. Maybe it's just that I've missed something or done something wrong.

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th March 2009, 03:32
toolswizard toolswizard is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 27
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The Perfect Server

I have followed the instructions in http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu8.04-lts Although I have had some issues installing applications into the website, the setup is ok. I have done this several times now and it has worked pretty well.
Reply With Quote
  #3  
Old 5th March 2009, 19:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bcaza View Post
I was prompted for mysql server, but when I put in the IP, it said it was not found (Even though I could ping it from another PC).
Just use localhost.

Quote:
Originally Posted by bcaza View Post
IP address for the ISPConfig web I put as localhost as that was all it would take.
Use the IP address of the server that you're installing ISPConfig on. You can find it out by typing
Code:
ifconfig
If you follow this guide, there should be no problems: http://www.howtoforge.com/perfect-server-ubuntu-8.10
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 5th March 2009, 20:27
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 172 Times in 77 Posts
Default

is xxxxxx.ca defined on an external DNS?
Reply With Quote
  #5  
Old 7th March 2009, 18:38
bcaza bcaza is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well, I'm setting up a new server and going throught this "Perfect Server" stuff, but it seems to me like a lot of stuff just to setup a LAMP system and run ISPConfig to manage my websites.

Why can't I just do the LAMP iinstall from the Ubuntu server CD and do the ISPConfig setup mentioned in the Perfect Server document?

There must be an easier way for a noob like me in Linux to do this.

Just looking for the basics right now.

Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 8th March 2009, 03:30
bcaza bcaza is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jnsc View Post
is xxxxxx.ca defined on an external DNS?
yes, xxxx.ca is defined on an external DNS. Zoneedit.
Reply With Quote
  #7  
Old 8th March 2009, 16:01
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bcaza View Post
Why can't I just do the LAMP iinstall from the Ubuntu server CD and do the ISPConfig setup mentioned in the Perfect Server document?
Quote from the tutorial:

Quote:
We need a DNS, mail, and LAMP server, but nevertheless I don't select any of them now because I like to have full control over what gets installed on my system. We will install the needed packages manually later on.
Of course, you can install the LAMP package during the initial server installation, but that gives you less control over what really gets installed.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 9th March 2009, 04:37
bcaza bcaza is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK, giving it one last try, and if I have questions, I will post them here.

First question. After you set the IP address, you go in and edit the /etc/hosts file.

I understand that the second line of 127.0.0.1 has to be changed to the IP address that I just gave it, but the FQDN is set to webserver.cogeco.net (name I gave it and the cogeco.net is my ISP)

Should I leave it and just change the IP, or do I change the cogeco.net? If so, do I change it to my domain (xxxxx.ca)?

Thanks, and I appreciate ALL the help and patience.
Reply With Quote
  #9  
Old 9th March 2009, 08:52
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,977
Thanks: 825
Thanked 5,369 Times in 4,216 Posts
Default

Just add a new line to /etc/hosts. If your IP address is 123.123.123.123 and your domain is mydomain.com, you add:

123.123.123.123 mydomain.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 9th March 2009, 13:44
bcaza bcaza is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 13
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

OK, I get to just before the DNS part, and do a

quotacheck -avugm

and get a message that says

cannot find filesystem to check or filesystem not mounted with quota option.

I did look at the /etc/fstab and it looked like it should. I didn't make a change to it.

Any ideas?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPconfig IMAP slower than naked install DHDSP General 7 5th June 2008 13:02
New ISPConfig Install nubtool Installation/Configuration 15 18th May 2008 16:46
unable to install ISPConfig aberrio Installation/Configuration 4 2nd September 2007 14:57
ISPConfig install continues to fail jervolpe Installation/Configuration 3 6th July 2007 12:17
ISPConfig install error clabrown Installation/Configuration 6 4th January 2007 16:46


All times are GMT +2. The time now is 08:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.