Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th February 2009, 22:48
iNiko iNiko is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem configuring postfix as backup mx

Hi all,
i need to configure a secondary mx using posfix.. to do this i've followed this how to.

When i stop postfix on the primary mx, seems that the email are received by backup mx but when i restart postfix on the primary emails are not delivered to it.. and the users cannot receive nothing.

Some logs on backup mx:
Code:
Feb 11 22:17:19 neptune postfix/qmgr[19273]: 6D41C1200149: from=<onemyexternalaccount@gmail.com>, size=14816, nrcpt=1 (queue active)
Feb 11 22:17:49 neptune postfix/smtp[26666]: 6D41C1200149: to=<me@domain.com>, relay=none, delay=102080, delays=102050/0.03/30/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to primarymx.domain.com[primary_MX_IP]: Connection timed out)
Backup MX main.cf:
Code:
myhostname = neptune.domain.com
mydomain = domain.com

smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated, permit_mynetworks, reject_unauth_destination, permit_mx_backup
relay_domains = $mydestination domain.com testdomain.com

relay_recipient_maps =
maximal_queue_lifetime = 60d
transport_maps = hash:/etc/postfix/transport
/etc/postfix/transport :

Code:
domain.com	smtp:primarymx.domain.com
testdomain		smtp:primarymx.testdomain.com
Obviusly on primary mx maillog i've no logs about the emails received by backup mx..

What's my mistake? How can i solve ?

Thank you so much for help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th February 2009, 16:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
 
Default

Quote:
Feb 11 22:17:49 neptune postfix/smtp[26666]: 6D41C1200149: to=<me@domain.com>, relay=none, delay=102080, delays=102050/0.03/30/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to primarymx.domain.com[primary_MX_IP]: Connection timed out)
Can you connect from the backup MX to the primary MX like this?
Code:
telnet primarymx.domain.com 25
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users With Postfix, PostfixAdmin, Courier, Mailscanner,Mailwatch CentOS 5.2 tecstream HOWTO-Related Questions 3 16th July 2008 22:10
Weird Postfix Problem Anthony Server Operation 3 1st July 2008 23:01
Postfix problem: lost connection after CONNECT from unknown fernando_torrez Server Operation 5 30th November 2007 14:17
Ubuntu / Postfix problem - [newbie] barney.parker Server Operation 6 7th November 2007 13:44
Postfix: connection refused error tosin Server Operation 1 30th October 2007 17:30


All times are GMT +2. The time now is 12:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.